Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Training effectief vergaderen

Haal meer rendement uit vergaderingen met de training effectief vergaderen. Deze vergadertraining is ideaal voor teams en organisaties die beter en efficiënter willen vergaderen.

Herkenbaar?

Wie kent het niet, een werkoverleg dat nergens over gaat of een vergadering die veel te lang duurt en waar geen besluiten worden genomen. Geen structuur, onduidelijk leiderschap en elkaar niet willen of niet kunnen begrijpen. Dit de ingrediënten voor inefficiënt en ineffectief vergaderen.

Effectief vergaderen

Gelukkig kan het ook anders. Ineffectief vergaderen kost alleen maar tijd, effectief vergaderen levert geld op. Door meer structuur tijdens het vergaderen aan te brengen, met duidelijke rollen, leiding en meer inzicht in elkaars communicatiestijl, kun je als organisatie en als team meer rendement uit het vergaderen halen. Hierdoor krijg je vergaderingen die wel wat opleveren.

Training effectief vergaderen

De training effectief vergaderen is meer dan een cursus vergadertechnieken. Onderdelen die aan de orde komen zijn:

 • Vergaderen als proces binnen de gehele organisatie.
 • Wanneer vergaderen en wanneer niet?
 • Verantwoordelijkheden, eigenaarschap en verschillende rollen tijdens het vergaderen.
 • Het belang van een vergaderagenda met een duidelijk doel en een goede voorbereiding.
 • Afspraken (ground rules), time management en hoe om te gaan met de actielijst/notulen.
 • Gebruik van de eigen communicatie- en beïnvloedingsstijl binnen het vergaderproces en de invloed hiervan op anderen.
 • Over luisteren, aannames, gedachten lezen, oordelen en invullen voor een ander.
 • Omgaan met moeilijke situaties en conflicten tijdens het vergaderen / overleg.

V5 vergadermethode

V5 is een unieke vergadermethode die in iedere organisatie en team, groot of klein, geïmplementeerd kan worden. Vergaderen is namelijk geen losstaande bezigheid maar een proces dat van invloed is op de gehele organisatie.

V5 vergaderen staat voor de 5 V’s van effectief en resultaatgericht vergaderen en de 5 versnellingen die hier onderdeel van uitmaken. Iedere versnelling is hierin even belangrijk:

 1. Voorwaarden scheppen (zodat het vergaderproces op een juiste manier kan plaatsvinden)
 2. Voorbereidingen treffen
 3. Vergaderen
 4. Vastleggen van besluiten
 5. Voortgang bewaken

Communicatie neemt een belangrijke plaats in bij V5 vergaderen omdat dit een voorwaarde is om goed met elkaar om te gaan, én om de juiste (veilige) omgeving te creëren waarin mensen met elkaar kunnen samenwerken.

DISC

DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten. Het DISC model geeft verder inzicht in communicatievoorkeuren en onbewuste drijfveren, en is veelzijdig toepasbaar waar mensen moeten samenwerken en communiceren.

Het DISC model bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende stijlen:

 • Dominant extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.
 • Interactief extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.
 • Stabiel introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.
 • Consciëntieus introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Door elkaars stijl te herkennen, door te weten wie er aan de vergadertafel zit, en door hierop te anticiperen en aan te sluiten, zijn teamleden beter in staat om effectief en efficiënt met elkaar te vergaderen.

Vergadertraining, voor wie?

De training effectief vergaderen is bijzonder geschikt voor organisaties en teams die het beste uit zichzelf willen halen en beter willen samenwerken en vergaderen. De vergadertraining wordt voorafgegaan door een intakegesprek van 1 ½ uur waarin de leerdoelen worden afgestemd.

Waar?

Afhankelijk van de wensen kan de training op diverse plaatsen in Nederland en België worden gegeven. Dit kan een inspirerende locatie midden in de natuur zijn, maar ook in-company.

Informatie en aanmelden training effectief vergaderen

De training effectief vergaderen  is maatwerk en wordt aan de individuele wensen van de cliënt aangepast. Voor verdere informatie of een vrijblijvende offerte: Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.