Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Online DISC training

In de online DISC training leer je alles over DISC en vergroot je de kennis over jouw gedrag en dat van anderen. Hierdoor begrijp je elkaar veel beter! De online DISC training van een halve dag, via Zoom of Teams, is inclusief een Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel.

Wat is DISC?

Het DISC model brengt iemands voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen, in gedrag en communicatie in kaart. DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig doordat het eenvoudig uit te leggen en te gebruiken is. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende DISC stijlen:

 • Dominant extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.
 • Interactief extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.
 • Stabiel introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.
 • Consciëntieus introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Let op dat we nooit maar 1 stijl hebben: niemand is alleen maar ‘rood’, ‘geel’, ‘groen’ of ‘blauw’, maar dat dit altijd een combinatie is. Deze combinatie, en intensiteit, van alle DISC stijlen bepaalt de voorkeuren die wij in gedrag en communicatie laten zien en wat wij van anderen, qua communicatie, nodig hebben.

Inclusief DISC profiel

Iedere deelnemer krijgt zijn eigen Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel. Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel is een gevalideerd instrument, goed en duidelijk leesbaar, en geoptimaliseerd naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven. Een voorbeeld van het profiel is hier te downloaden.

Online DISC training – Wat komt aan bod?

In de online DISC training komen op een interactieve en praktische manier de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie DISC, uitleg DISC model en de verschillende DISC communicatiestijlen.
 • Effectief beïnvloeden van gedrag door af te stemmen op de DISC stijl van de ander.
 • Zelfkennis vergroten, inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
 • Toelichting op het eigen DISC profiel en de persoonlijke DISC grafiek.
 • Bij teams: Inzicht in de DISC stijlen van mijn collega’s.
 • Bij teams: Een DISC teamgrid van het gehele team.

Duur: Een halve dag.

Voor wie is de online DISC training?

Individueel

De online DISC training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen DISC stijl en beter wil leren afstemmen op de gedrags- en communicatiestijl van de ander.

In-company / Online DISC teamtraining

De online DISC training is er ook voor teams en in-company beschikbaar. De online DISC teamtraining is geschikt voor ieder team dat meer inzicht in elkaar wil krijgen, en (nog) beter wil communiceren en samenwerken.

De training kan ook in het Engels gegeven worden. Grotere teams en organisaties zijn ook geen enkel probleem. Desgewenst schakel ik 1 of meerdere extra trainers bij om het teamproces optimaal te begeleiden.

Wie is de trainer?

De online DISC training wordt gegeven door Patrick Schriel, gepokt en gemazeld in DISC. Waar vele trainers DISC erbij doen is het zijn specialiteit. Patrick heeft honderden DISC trainingen en workshops gegeven, werkt voor grote én kleine organisaties, in binnen- en buitenland, heeft duizenden DISC profielen door zijn handen laten gaan en is een echte DISC expert.

Kosten open inschrijving

€ 225,- excl. BTW. Prijzen zijn inclusief een Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel in PDF formaat.

Trainingsdata

 • Op aanvraag.

Maximaal aantal deelnemers open inschrijving: 20. Bij in-company of een teamtraining zal er voor grotere teams een extra trainer worden ingezet.

Aanmelden online DISC training

Wil je jezelf, of een ander, aanmelden voor de online DISC training, klik dan op dit aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvang je zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging.

Voor verdere informatie, of indien je geïnteresseerd bent in een in-company of teamtraining, bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.