Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Feedback training voor teams

Elkaar regelmatig feedback geven is een voorwaarde om als team te groeien en optimaal te presteren. Veel mensen vinden feedback geven echter lastig. Of ze geven veel te voorzichtig feedback waardoor de boodschap niet aankomt, of ze geven feedback juist zo dat deze te hard binnenkomt bij de ander.

In de feedback training voor teams gaan we op een praktische en interactieve manier aan de slag om elkaar beter feedback te geven, én om deze te leren ontvangen. We geven feedback aan elkaar maar gaan ook op zoek naar wat goed gaat, en wat nog beter kan in het team, om dit te gebruiken als hefboom voor verdere groei.

Super wat een leuke reacties ik kreeg over de feedbacktraining van afgelopen maandag. Vooral dat het geen PowerPoint was met eindeloze sheets, maar dat we het erover konden hebben en ermee konden oefenen. Ook werd er een hele veilige sfeer ervaren. Het smaakt bij velen naar meer. Dus daar kan ik dan weer mee aankomen bij de directie.

Feedback geven én ontvangen

Feedback geven is vaak moeilijk, feedback ontvangen is net zo lastig. Hoe gaan we om met complimenten, of wat doen we met een boodschap die we eigenlijk niet willen horen? Bedenk dat de ander de moeite neemt om jou iets duidelijk te maken en dat je er iets van kan leren. Goede feedback is een cadeau!

Elkaar beter feedback geven

In deze feedback training beperken we de theorie rond feedback geven tot het minimum om vooral praktisch aan de slag te gaan. Feedback geven leer je tenslotte niet van een blaadje tekst met daarom de feedback regels, maar door het te doen. Ik gebruik hierbij interactieve en speelse werkvormen om op een veilige manier met feedback geven te starten, om daarna steeds verder de verdieping te pakken. Hierbij leer je:

  • Vertrouwd te raken met feedback.
  • De do’s and don’ts van feedback geven. Wat je het beste kan doen en vooral beter kan laten.
  • Hoe de verschillende gedragsstijlen feedback ervaren en wat zij hiervoor van een ander nodig hebben.
  • Dat feedback ontvangen net zo belangrijk is als feedback geven.
  • Waarom de ‘sandwich’ methode niet werkt en dat je beter eerlijk en oprecht kan zijn dan de feedback te verpakken.
  • Veel gelegenheid om onder begeleiding van een ervaren teamcoach met elkaar te oefenen.

Een ervaren teamcoach als trainer

De training feedback voor teams staat onder begeleiding van Patrick Schriel, een ervaren communicatietrainer en teamcoach. Bij grotere teams zal er gebruik worden gemaakt van een co-trainer om het teamproces optimaal te begeleiden.

Feedback training voor teams

De feedback training voor team is geschikt mensen die regelmatig samenwerken en voor ieder team, groot of klein, dat wil leren om elkaar beter feedback te geven. De training kan in-company, op een inspireerde locatie of online via Zoom of Teams worden georganiseerd. De volgende opties zijn hierbij mogelijk:

  • Een korte teamtraining van een halve dag.
  • Een teamtraining van een dag voor meer verdieping en mogelijkheden om te oefenen.
  • Een meerdaagse teamtraining waarin naast feedback geven ook teambuilding een belangrijk onderdeel zal zijn.

Meer informatie over de feedback training voor teams

Meer weten over de feedback training voor teams? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.