Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

DISC training – Interactieve 1-daagse training door DISC expert

Interactieve en praktijkgerichte 1-daagse DISC training met een DISC expert als trainer. Leer effectiever communiceren en vergroot de kennis over jouw gedrag en dat van anderen. De DISC training is zowel individueel als door teams / in-company te volgen. Inclusief DISC profiel van hoge kwaliteit.

Door DISC ben je in staat anderen effectiever te beïnvloeden, begrijp je elkaar beter, kun je veel communicatie conflicten vermijden, ga je prettiger samenwerken en kom je tot een veel beter resultaat.

Interactief

Niemand zit op een saaie training met alleen maar presentaties te wachten. Bovendien leer je meer van ervaren en van doen, dan van theorie alleen. De DISC training heeft daarom een interactief karakter waarbij actieve werkvormen worden gecombineerd met theoretische verdieping, én ik maak direct een vertaling naar de praktijk, van jezelf of van jouw team, zodat je er ook echt mee aan de slag kan gaan. Vanuit een veilige en open sfeer houd ik de deelnemers een spiegel voor.

Inclusief DISC profiel

Iedere deelnemer krijgt na afloop van de training zijn eigen Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel en keycard mee. Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel steekt met kop en schouder uit boven alle andere DISC profielen die er worden aangeboden. Het is een gevalideerd instrument, goed en duidelijk leesbaar, en als enige DISC profiel geoptimaliseerd naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven. Een voorbeeld van het profiel is hier te downloaden.

Wat is DISC?

Het DISC model brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. Het DISC model geeft inzicht in communicatiestijlen en voorkeuren en is veelzijdig toepasbaar. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende typen:

 • Dominant extravert en controlerend direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.
 • Interactief extravert en relaterend hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.
 • Stabiel introvert en relaterend betrokken, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.
 • Consciëntieus introvert en controlerend denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Verdieping in DISC

Niemand is alleen maar ‘rood’, ‘geel’, ‘groen’ of ‘blauw’. Dit werkt stigmatiserend. We laten altijd onze eigen unieke combinatie van de DISC stijlen zien in ons gedrag, daarom zoeken we in deze training juist de verdieping.

Bovendien geeft het verschil tussen bewust en onbewust gedrag in de DISC grafiek waardevolle informatie over waar mensen talenten onbenut laten, overvragen of waar ze energie verliezen.

DISC training – Wat komt aan bod?

In de DISC training wordt op een interactieve en praktisch toepasbare manier aandacht besteed aan het verbeteren van de communicatie, vergroten van individuele effectiviteit, en het optimaal benutten van talenten. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Interactieve en verdiepende uitleg van het DISC model die veel verder gaat dan alleen maar iemand typeren als ‘rood’, ‘geel’, ‘groen’ of ‘blauw’.
 • Inzicht in de eigen communicatie- en gedragsstijl, onbewuste drijfveren en sterke en zwakke punten.
 • Herkennen van en afstemmen op de DISC stijl van de ander en hiermee ruis en miscommunicatie vermijden.
 • Effectief beïnvloeden van gedrag.
 • Inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
 • Toelichting op het eigen DISC profiel en de persoonlijke DISC grafiek.
 • Bij teams: Inzicht in de DISC stijlen van mijn collega’s.
 • Bij teams: Een DISC teamgrid van het gehele team.
 • Er is veel ruimte om op een interactieve manier praktijksituaties te bespreken en te oefenen.

Duur: 1 dag. Tijden 10:00 – 17:00. Ontvangst vanaf 09:30.

Voor wie is de DISC training?

Individueel

De DISC training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen kwaliteiten, valkuilen, communicatie- en gedragsstijl, en beter wil leren afstemmen / meer invloed wil uitoefenen op anderen.

In-company / DISC teamtraining

De DISC training is ook voor teams / in-company beschikbaar. De DISC teamtraining is geschikt voor ieder team dat meer inzicht in elkaar wil krijgen, en (nog) beter wil communiceren en samenwerken.

Denk hierbij aan managementteams, professionals, zorgteams, de ondernemingsraad (OR) of ieder ander team dat de samenwerking een boost wil geven. Voor de in-company / DISC teamtraining gelden speciale tarieven.

De training kan ook in het Engels gegeven worden en voor teams op afstand online via Zoom of Teams. Grotere teams en organisaties zijn ook geen enkel probleem. Desgewenst schakel ik 1 of meerdere extra trainers bij om het teamproces optimaal te begeleiden.

Wie is de trainer?

De DISC training wordt gegeven door Patrick Schriel, gepokt en gemazeld in DISC. Waar vele trainers DISC erbij doen (en vaak alleen maar in de 4 basisstijlen van DISC blijven hangen), is het zijn specialiteit. Patrick heeft honderden DISC trainingen en workshops gegeven, werkt voor grote én kleine organisaties, in binnen- en buitenland, heeft duizenden DISC profielen door zijn handen laten gaan en is een echte DISC expert.

Kosten open inschrijving

€ 375,- excl. BTW. Prijzen zijn inclusief koffie, thee, lunch en ingebonden Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel en keycard.

Voor in-company en teamtrainingen gelden speciale tarieven.

Trainingsdata open inschrijving

 • 17 juni 2024, Utrecht
 • 30 september 2024, Utrecht

Maximaal aantal deelnemers open inschrijving: 20. Bij in-company of een teamtraining zal er voor grotere teams een extra trainer worden ingezet.

Trainingsdata in-company / teamtraining

In gezamenlijk overleg

Aanmelden DISC training

Wil je jezelf, of een ander, aanmelden voor de DISC training, klik dan op dit aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvang je zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging.

Voor verdere informatie, of indien je geïnteresseerd bent in een in-company of DISC teamtraining, bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Ervaringen van deelnemers