Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

DISC teamtraining samenwerken en communicatie

Geef de samenwerking een boost met deze interactieve DISC teamtraining. Hierdoor leer je elkaar beter begrijpen, worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, leer je wat de ander van jou nodig heeft voor effectieve samenwerking, én kom je samen tot een beter resultaat. Iedere teamlid krijgt na afloop van de training zijn eigen DISC profiel mee.

De DISC teamtraining samenwerken en communicatie wordt begeleid door 1 of meerdere enthousiaste trainers en DISC experts uit het team van Patrick Schriel.

DISC teamtraining samenwerken en communicatie

Niemand houdt van een saaie training. Bovendien leer je meer van ervaren en doen, dan van theorie alleen. De DISC teamtraining heeft daarom een interactief karakter waarbij actieve werkvormen worden gecombineerd met theoretische verdieping, én maken we een vertaling naar de praktijk van het team.

Vanuit een veilige en open sfeer zal het team een spiegel worden voorgehouden. We sluiten de teamtraining af met een actieplan om te zorgen het team ook na de training met DISC aan de slag zal blijven.

DISC

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Het ingewikkelde van communicatie, zeker in teamverband, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Het DISC model beschreef menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten: DominantInteractiefStabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

 • Dominant: Direct/extravert en taakgericht/controlerend. Direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.
 • Interactief: Direct/extravert en mensgericht/relaterend. Hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.
 • Stabiel: Indirect/introvert en mensgericht/relaterend. Betrokken, bescheiden, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.
 • Consciëntieus: Indirect/introvert en taakgericht/controlerend. Denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Inclusief DISC profiel

Voorafgaand aan de teamtraining vult iedereen online de DISC analyse in. Hieruit zal het profiel worden gegenereerd. Tijdens de teamtraining krijgt ieder teamlid zijn of haar eigen Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel én keycard, dit is een handige geplastificeerde persoonlijke ‘handleiding’ op A4 formaat.

Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel is positief geschreven, goed en duidelijk leesbaar, en als enige DISC profiel geoptimaliseerd naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven.

Resultaten DISC teamtraining samenwerken en communicatie

 • Teamleden leren elkaar beter kennen, en krijgen inzicht in de eigen DISC stijl en die van de andere teamleden.
 • Inzicht in elkaars sterke en zwakke punten.
 • Teamleden leren hoe zij het beste kunnen communiceren met de gedragsstijl van de ander. Wat ze het beste kunnen doen en wat ze beter kunnen laten.
 • Op de juiste manier feedback geven aan elkaar.
 • Toelichting op de persoonlijke DISC grafieken en hoe de DISC stijlen zich verhouden in het team.
 • Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking en waar teamleden elkaar juist kunnen versterken.
 • Meer veiligheid in het team.
 • Afspraken maken voor een nog betere samenwerking.

Voor wie is de DISC teamtraining geschikt?

De DISC teamtraining is beschikt voor ieder team, groot of klein, dat meer inzicht in elkaar wil krijgen en (nog) beter wil communiceren en samenwerken. Dit is vooral een must voor teams die intensief samenwerken. Denk hierbij aan managementteams, professionals, teams in de zorg, Ondernemingsraden of ieder ander team dat de samenwerking een boost wil geven.

De trainer(s)

Wij gaan voor kwaliteit. Waar vele trainers DISC erbij doen, en vaak alleen maar in de 4 basisstijlen van DISC blijven hangen, is het onze specialiteit. Alle trainers zijn dan ook DISC gecertificeerd en hebben een ruime ervaring in het begeleiden van teams.

De DISC teamtraining in het kort

 • Een eendaagse training door een ervaren trainer en DISC expert. Bij grotere groepen zal er een co-trainer worden ingezet.
 • Een DISC profiel voor ieder teamlid.
 • Een DISC teamgrid van het gehele team.
 • Locatie: in-company of extern.
 • Een teamtraining van meerdere dagen, voor nog meer verdieping in het teamproces en om praktijksituaties te oefenen, is ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer weten over de DISC teamtraining samenwerken en communicatie? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.