Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“De life coach, teamcoach en facilitator voor mensen, teams
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

DISC teamtraining

De DISC teamtraining vergroot de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten vermeden, ga je prettiger werken en kom je samen tot een beter resultaat. Iedere teamlid krijgt na afloop van de training zijn eigen persoonlijke stijl (DISC) profiel mee.

DISC teamtraining voor een betere communicatie

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen in en dan ontstaat er ruis en miscommunicatie.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Met de DISC team training krijg je hier meer inzicht in zodat je elkaar beter kunt begrijpen. Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee zal de relatie en communicatie harmonieuzer zijn.

Wat is DISC?

DISC beschreef menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

  • Dominant: Direct/extravert en taakgericht/controlerend. Direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo, neemt leiding.
  • Interactief: Direct/extravert en mensgericht/relaterend. Hartelijk, enthousiast, prater, impulsief, verbaal.
  • Stabiel: Indirect/introvert en mensgericht/relaterend. Betrokken, bescheiden, vriendelijk, attent, teamplayer, harmonie, gesloten.
  • Consciëntieus: Indirect/introvert en taakgericht/controlerend. Denker, observator, afwachtend, precies, gesloten, privacy.

Voor wie

De DISC teamtraining is beschikt voor ieder team dat meer inzicht in elkaar wil krijgen en (nog) beter wil communiceren en samenwerken. Dit is vooral een must voor teams die intensief samenwerken. Denk hierbij aan managementteams, professionals, Ondernemingsraden of ieder ander team dat de samenwerking een boost wil geven.

DISC teamtraining

De DISC teamtraining bestaat uit:

  • Een eendaagse training geven door een professionele coach en DISC expert. Bij grotere teams maak ik gebruik van meerdere trainers.
  • Een persoonlijke stijl (DISC) profiel voor ieder teamlid.
  • Een DISC grid van het gehele team.
  • Locatie: in-company of extern.
  • Indien gewenst kan een persoonlijke waarden profiel toegevoegd worden aan de training.
  • Een teambuilding of een training van meerdere dagen zijn mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie

Meer weten over de DISC teamtraining? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.