Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Teamontwikkeling en Empowerment Programma

Haal meer rendement uit teams met het unieke Teamontwikkeling en Empowerment Programma. Hiermee verbetert de communicatie en samenwerking, zijn teamleden veel gemotiveerder, leren van elkaar en van gemaakte fouten, nemen verantwoordelijkheid, en behalen hierdoor betere resultaten.

“Tussen moeilijkheden liggen mogelijkheden.”
(Einstein)

Teamontwikkeling en Empowerment Programma

Het volledig praktijkgerichte Teamontwikkeling en Empowerment Programma volgt het team empowerment model wat bestaat uit 8 krachtige stappen om van elk team weer een top team te maken.

Team empowerment is bovendien verankert in een aantal cruciale waarden en uitgangspunten die noodzakelijk zijn voor succesvol samenwerken: vertrouwen en veiligheid, nieuwsgierigheid en transparantie, accountability en resultaatgerichtheid, motivatie en energie.team empowerment

Hoe gaan we te werk?

Het Teamontwikkeling en Empowerment Programma bestaat uit 6 dagdelen, verspreid over een periode van 12 weken waarin we intensief met het team aan de slag gaan:

  • We starten met een gezamenlijke kick-off en doen ook een nulmeting, aan de hand van het team empowerment model, om alle knelpunten en aandachtsgebieden binnen het teamproces te identificeren. Dit vertalen we direct naar een helder en no-nonsense teamontwikkelings- en actieplan.
  • We introduceren DISC zodat teamleden elkaar beter leren begrijpen en beter leren afstemmen op elkaar. Ieder teamlid krijgt zijn eigen Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel. Het team wordt letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht door middel van een TEAMgrid.
  • Elke stap in het model wordt door ons begeleid en geoptimaliseerd daar waar nodig. Dit doen we overigens op een interactieve manier met als motto: Groeien en ontwikkelen is leuk!
  • Gedurende het programma verzamelen we feedback van iedere gemaakte stap en gebruiken wij deze direct in de eerst volgende sessie.
  • We sluiten af met een gezamenlijke evaluatie met het gehele team.

Naast teamsessies kan personal coaching onderdeel uitmaken van het programma.

DISC

DISC beschrijft menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten: Dominant, InteractiefStabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

Door gebruik te maken van DISC krijgen teamleden niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook in andere teamleden. Wat is hun natuurlijke manier van doen? Hoe gaan ze om met bepaalde situaties onder druk? Wat is hun stijl van communiceren en wat zijn hun onbewuste drijfveren? Het is als het ware een gemeenschappelijke taal die met leert spreken.

Voor wie?

Het Teamontwikkeling en Empowerment Programma is geschikt voor ieder team, groot of klein, dat betere resultaten (meer rendement) wil behalen EN de samenwerking wil verbeteren.

Maatwerk

Ieder Teamontwikkeling en Empowerment Programma is maatwerk. De inhoud wordt vooraf afgestemd op organisatiedoel, kennis en ervaring, beschikbare tijd, budget, leerstijl en ontwikkelwens van de deelnemer(s) c.q. opdrachtgever.

Meer informatie over het Teamontwikkeling en Empowerment Programma

Wilt u ook meer rendement halen uit uw team(s)? Neem contact op om de vele voordelen van het Teamontwikkeling en Empowerment Programma voor uw team en organisatie te bespreken. Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.