Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“De life coach, teamcoach en facilitator voor mensen, teams
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Teambuilding met DISC

Teambuilding met DISC is een krachtige ervaringsgerichte teambuilding die de samenwerking een boost geeft met direct resultaat.

Met deze teambuilding vergroot je de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten vermeden en kom je tot een beter resultaat. Indien gewenst krijgt ieder teamlid na afloop zijn eigen Q4 Persoonlijke Stijl DISC profiel mee.

Wij hebben een super teambuilding gehad van Patrick Schriel en Patrick Blauw, echt aan te raden. We hebben veel geleerd over onszelf en onze samenwerking binnen ons team, wat we ook mee kunnen nemen in de dagelijkse praktijk. Het was zeer afwisselend en de beide Patricks spelen goed en leuk op elkaar in.” – Achmea

Teambuilding met DISC

De teambuilding heeft een interactief karakter waarbij DISC centraal staat. Hierbij maken wij graag gebruik van actieve en speelse werkvormen, binnen of buiten, om zelfkennis te vergroten, communicatie te verbeteren en met elkaar in gesprek te raken.

Actieve werkvormen worden gecombineerd met theoretische verdieping en gevolgd door een vertaling naar de praktijk van het team. Bovendien bouwen wij voldoende tijd in voor reflectie en staan stil bij de effectiviteit van het team, zodat men hier op een proactieve manier invullen aan kan geven. Vanuit een veilige en open sfeer zal het team een spiegel worden voorgehouden.

Resultaten

 • Inzicht in elkaars communicatie- en gedragsstijl, onbewuste drijfveren en elkaars sterke en zwakke punten.
 • Teamleden leren hoe hun gedrag op anderen overkomt en hoe zij beter kunnen afstemmen op de communicatiestijl van de ander.
 • Teamleden weten van elkaar hoe men met bepaalde situaties onder druk omgaat.
 • Ontdekken van gemeenschappelijke kwaliteiten en waarden.
 • Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking.
 • Meer begrip, vertrouwen en acceptatie.
 • Afspraken aanscherpen over hoe met elkaar om te gaan.
 • In actie komen m.b.t. te behalen resultaten.
 • Met zelfkennis en communicatie meer plezier, energie en prestatie genereren.

DISC-analyse voor individu én team

Met een gerichte DISC-analyse brengen wij van elk teamlid de voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. Het DISC-model geeft inzicht in communicatie- en gedragsvoorkeuren en is veelzijdig toepasbaar. Het vergroot kennis van gedrag en effectiviteit binnen organisaties, versterkt communicatie, stimuleert groei en het benutten van talent en helpt het oplossen en vermijden van conflicten.

Het DISC-model bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is krachtig door zijn eenvoud. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende typen:

 • Dominant extravert en controlerend, direct, gedreven, prestatiegericht, hoog tempo en neemt leiding.
 • Interactief extravert en relaterend, hartelijk, enthousiast, prater, impulsief en verbaal sterk.
 • Stabiel introvert en relaterend, betrokken, vriendelijk, attent, teamspeler, gericht op harmonie en gesloten.
 • Consciëntieus introvert en controlerend, denker, observator, afwachtend, precies, gesloten en gesteld op privacy.

Door gebruik te maken van DISC krijgen teamleden niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook in de andere teamleden. Wat is hun natuurlijke manier van doen? Hoe gaan ze om met bepaalde situaties onder druk? Wat is hun stijl van communiceren en wat zijn hun onbewuste drijfveren?

Het team in kaart

Naast het ingebonden DISC profiel ontvangt elke deelnemer een persoonlijke ‘keycard’ en maken wij van het team een teamgrid, zodat in een oogopslag duidelijk wordt welke kleuren en kwaliteiten in het team aanwezig zijn.

Voor wie?

Teambuilding met DISC is geschikt voor ieder team, groot of klein, dat elkaar beter wil leren kennen en de onderlinge samenwerking wil verbeteren.

Maatwerk

Iedere teambuilding met DISC is maatwerk. De inhoud wordt vooraf afgestemd op organisatiedoel, kennis en ervaring, beschikbare tijd, budget, leerstijl en ontwikkelwens van de deelnemer(s) c.q. opdrachtgever.

Teambuilding met DISC kan op een locatie naar keuze worden georganiseerd. Zowel binnen als buiten. De volgende opties zijn mogelijk:

 • Een korte teambuilding van een halve dag.
 • Een teambuilding van een dag voor meer verdieping.
 • Een intensieve teambuilding en training van 2 of meer dagen.
 • We kunnen gebruik maken van een korte DISC analyse in spelvorm of van ieder teamlid een Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel laten maken.

Naast de interactieve en speelse werkvormen is er ook ruimte voor een toelichting op de theorie, gevolgd door een vertaling naar de praktijk van het team.

Meer informatie over een teambuilding met DISC

Meer weten over een teambuilding met DISC? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen van deelnemers


“De dag heb ik als positief ervaren. Elk verbeterpunt onder de loep nemen, daar wordt je als team sterker van! Één ding weet ik nu zeker: begin met een PLAN VAN AANPAK” – SBRCURnet, teambuilding op het strand van Kijkduin

“Wij hebben als team een hele leuke en leerzame dag gehad onder de bezielende en activerende leiding van Patrick en Patrick. We hebben ’s ochtends diverse activiteiten gedaan om even los te komen en elkaar beter te leren kennen. Vooral de opdracht met de ‘helium stick’ was hilarisch en goed voor de teamspirit. ’s Middags hebben we de persoonlijkheidsstijlen besproken, waarbij er veel ruimte was voor vragen en voorbeelden. Wat we vooral ook erg hebben gewaardeerd was het geven van feedback aan elkaar. We hebben met elkaar afgesproken om dat vaker te doen. Ook zullen we meer rekening met elkaars persoonlijkheidsstijlen gaan houden” – Gibbs, teambuilding in Rotterdam