Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

DISC kook-teambuilding

Samen koken is de meest ontspannen en smakelijke vorm van teambuilding. Een leuke avond beleven én tegelijkertijd bouwen aan een team. Allemaal ingrediënten die je vindt in een kook-teambuilding bij de Kookminister in Maassluis, die voor deze gelegenheid wordt bijgestaan door een professionele coach!

Tijdens deze unieke DISC kook-teambuilding ga je als team aan de slag om een culinaire teamprestatie neer te zetten. Ieder heeft zijn eigen manier van doen wat zich direct vertaalt in hoe je samen kookt. Hierdoor ontstaat er een levendige en kleurrijke spiegel op de werkelijkheid van wat er dagelijks op de werkvloer gebeurt en hoe je daarbij samenwerkt!

Hoe gaat een DISC kook-teambuilding in zijn werk?

We doen vooraf een korte DISC analyse in een culinaire spelvorm, of we kunnen van ieder teamlid een Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel laten maken.

In de kookstudio ga je in teams aan de slag en vind je volop verse ingrediënten van vis en vlees, zuivel en kruiden. Alles is er wat je maar nodig hebt om mooie gerechten te maken. Iedereen wordt zo geprikkeld om met elkaar samen te werken en zijn inzet en creativiteit te tonen.

Op een ontspannen manier stuurt Nico, de Kookminister de deelnemers. Laat ze met elkaar overleggen, kiezen en koken. Er is een kookbibliotheek met stapels kookboeken om inspiratie op te doen. Waar nodig geeft de Kookminister nuttige wenken en kookwijsheden.

Intussen observeert de coach het proces

Ben je tijdens het koken meer een beslisser of een beïnvloeder? Zit je liever in de uitvoering, of ben je juist een bedenker? Is resultaat belangrijk voor je, of juist de samenwerking? En ga je direct aan de slag, of neem je juist meer tijd?

Met deze DISC kook-teambuilding vergroot je de kennis van je gedrag en dat van je collega’s. Tijdens en na het koken maken we dan aan de hand van DISC direct een vertaling naar de praktijk van het team.

Ingrediënten DISC kook-teambuilding

Al naar gelang de doelstellingen die je wilt bereiken met je team, stellen we in overleg de DISC kook-teambuilding samen. We maken een menu dat perfect past bij jouw team. Denk hierbij aan de volgende thema’s:

 • Hoe verloopt de onderlinge communicatie en samenwerking?
 • Is er voldoende overleg; wie neemt de leiding; wordt er creativiteit getoond en wordt er bijgedragen aan de onderlinge sfeer?
 • Hoe gaat men om met de keukenstress. Hoe relaxed en stressbestendig is het team tijdens het uitserveren van de maaltijd?
 • Hoeveel moeite wordt er gedaan om een collega-gast een tevreden gevoel te geven?

Verder krijgen en leren de teamleden

 • Een smaakvolle kennismaking met DISC: Meer zelfkennis en kennis over elkaar.
 • Inzicht in elkaars communicatie- en gedragsstijl, onbewuste drijfveren en elkaars sterke en zwakke punten.
 • Teamleden weten van elkaar hoe men met bepaalde situaties onder druk omgaat.
 • Ontdekken van gemeenschappelijke kwaliteiten en waarden.
 • Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking.
 • Meer begrip, vertrouwen en acceptatie.
 • Afspraken aanscherpen over hoe met elkaar om te gaan.
 • In actie komen m.b.t. te behalen resultaten.
 • Meer plezier en energie in het team.

Wat is DISC?

DISC beschrijft menselijk gedrag en onderscheidt vier basisstijlen: DominantInteractiefStabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle stijlen zien in ons gedrag, één stijl is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een andere stijl (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

Door gebruik te maken van DISC krijgen teamleden tijdens het koken niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook in andere teamleden. Wat is hun natuurlijke manier van doen? Hoe gaan ze om met bepaalde situaties onder druk? Wat is hun stijl van communiceren en wat zijn hun onbewuste drijfveren?

Door de verschillende DISC stijlen aan elkaar te koppelen ontstaat er een recept van het gehele team. Welke ‘ingrediënten’ bezit het team en welke missen er? En hoe communiceert het team onderling?

Indien gewenst kan er van iedere deelnemer een Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel gemaakt worden en krijgen deelnemers dit na afloop mee naar huis. Dit ingebonden profiel is een bijzonder nuttig instrument om de persoonlijke- en teameffectiviteit nog meer te borgen.

Meer informatie over de DISC kook-teambuilding

Meer weten over de DISC kook-teambuilding? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail om de mogelijkheden te bespreken.