Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Teambuilding

Ben je op zoek naar een teambuilding die verder gaat dan een leuk uitje of alleen maar spelletjes? Kies dan voor een interactieve en vooral leerzame teambuilding waarbij resultaat voorop staan om de effectiviteit en daadkracht van het team te verbeteren.

Teambuilding met DISC Teambuilding Speurtocht

Teambuilding met resultaat

Samen met het team, en indien nodig ook in individuele sessies, gaan wij aan de slag om het team hechter te maken en (nog) beter te laten functioneren. Hierbij kijken wij naar de samenwerking, effectieve communicatie en conflicten (uitgesproken of onuitgesproken) die er mogelijk spelen.

Wat is een goede teambuilding?

Teambuilding komt van de engelse term ‘team building’, bouwen aan je team. in een goede teambuilding zitten een aantal belangrijke elementen:

  • Een goede teambuilding geeft inzicht. Je moet er iets van leren, of het moet een voorheen onzichtbaar patroon zichtbaar maken.
  • Een goede teambuilding mag prikkelen en uitdagen, maar tevens fysieke en emotionele veiligheid bieden zodat Iedereen mee kan en mee wil te doen.
  • Een goede teambuilding zal het team sterker maken en in beweging zetten.
  • Ervaren trainers/teamcoaches die veel kennis hebben van teamdynamiek en karakterstijlen, en met weerstand kunnen omgaan.
  • Een goede teambuilding zal plezier en energie genereren.

Interactieve teambuilding met actieve en speelse werkvormen

Onze teambuilding heeft een sterk interactief karakter. Hierbij maken wij graag gebruik van actieve en speelse werkvormen om zelfkennis te vergroten, communicatie te verbeteren en met elkaar in gesprek te raken.

Actieve werkvormen worden gecombineerd met theoretische verdieping en gevolgd door een vertaling naar de praktijk van het team. Bovendien bouwen we voldoende tijd in voor reflectie en staan stil bij de effectiviteit van het team, zodat men hier op een proactieve manier invullen aan kan geven. Vanuit een veilige en open sfeer houden wij de deelnemers een spiegel voor.

DISC

Tijdens de teambuilding maken wij graag gebruik van DISC. Het DISC model bestaat uit de combinatie van vier temperamenten (Dominant, Interactief, Stabiel, en Consciëntieus) en brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart.

Door het gebruik van DISC ontstaat er een gemeenschappelijk taal waardoor teamleden elkaars gedrag beter gaan begrijpen, en leren wat de ander nodig heeft voor effectieve communicatie.

Optioneel: Een DISC profiel voor iedere deelnemer

Het is ook mogelijk om voor iedere deelnemer een DISC profiel te laten maken. Wij gaan voor kwaliteit, daarom maken wij gebruik van de DISC profielen van Q4 Profiles.

Ervaren trainers voor kleine en grote groepen

Wij werken uitsluitend met ervaren trainers en kijken altijd welke trainer het beste past bij de organisatie en het team. Alle trainers zijn tevens DISC gecertificeerd.

Grotere teams (meer dan 100 deelnemers) zijn geen enkel probleem voor ons. Desgewenst schakelen wij extra trainers bij om het teamproces optimaal te begeleiden.

Kies voor een inspirerende locatie

Uit ervaring weten wij dat de locatie van de teambuilding mede bepalend is voor het succes. Een teambuilding in een historisch pand, het bos, aan het strand of in de Ardennen inspireert veel meer dan een saaie vergaderzaal op kantoor. Bovendien zijn mensen dan echt even weg van hun werk waardoor er meer tijd en aandacht is om aan de samenwerking te werken.

Wij houden de teambuilding bij voorkeur op een inspirerende locatie in binnen- en buitenland, waarbij er ook de mogelijkheid is om naar buiten te gaan, zodat wij het team letterlijk en figuurlijk in beweging kunnen zetten.

Maatwerk in teambuilding

Afhankelijk van de beschikbare tijd en het gewenste doel kan de teambuilding als een korte teambuilding van een halve dag, een hele dag, of als meerdaagse teambuilding met overnachting worden aangeboden. Hoe meer tijd wij hebben, des te meer verdieping wij in het teamproces kunnen aanbrengen.

Vooraf stemmen we het programma af op organisatiedoel, kennis/ervaring, beschikbare tijd, budget en het leerdoel van het team. Hieronder een overzicht van het aanbod:

DISC teambuilding

Overige teambuilding en teamsessies

Wil je weten wat teambuilding voor jouw team kan betekenen? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.