Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

DISC Expert – trainer, coach en specialist in DISC profielen

Als DISC expert en ervaren DISC trainer, coach en specialist in DISC profielen geef en verzorg ik trainingen, coaching, workshops, lezingen en teambuilding rond DISC in binnen en buitenland. Dit doe ik voor, of in opdracht van, grote en kleine organisaties met als doel de samenwerking, communicatie en het werkplezier te verbeteren.

DISC

Het DISC model bestaat uit de combinatie van vier temperamenten (Dominant, Interactief, Stabiel, en Consciëntieus) en brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

Mijn visie als DISC expert en specialist in DISC profielen

Ik geloof dat mensen veel beter tot hun recht komen wanneer je ze de tools geeft waarmee ze zichzelf kunnen zijn en hierdoor al hun talenten gaan gebruiken. Dit geeft minder stress en veel meer zelfvertrouwen, plezier en energie bij alles wat je doet. Zelfkennis is hierbij cruciaal. Trucjes die niet bij je passen werken vaak averechts en ‘moeten’ veranderen in iets wat je niet bent hou je niet lang vol. DISC is hierbij een geweldige tool.

Veel coaches en trainers brengen DISC op een oppervlakkige manier en beperken zich tot alleen de 4 hoofdstijlen. Mijn ervaring is dat dit slechts het topje van de ijsberg is en je nog veel meer uit DISC kunt halen wanneer je het op een goede manier brengt en juist de verdieping zoekt. Door het DISC profiel, en de grafiek die daarbij hoort, goed te lezen en te vertalen naar de dagelijkse praktijk kun je mensen niet alleen bereiken maar ook beraken.

Iedereen is uniek

Mensen laten zich niet labelen. Het gaat juist om de combinatie van de verschillende DISC temperamenten. Niet alleen het primaire temperament, maar ook het secundaire en de overige temperamenten zijn belangrijk. Het verschil tussen bewust en onbewust gedrag laat zien waar mensen (en teams) mogelijk energie en effectiviteit verliezen. Hierdoor ontstaan patronen die voorheen niet zichtbaar waren. Met deze inzichten zijn mensen, teams en organisaties beter in staat hun eigen keuzes te maken.

Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Ik maak gebruik van de DISC profielen van Q4 Profiles vanwege de duidelijke uitleg en uitmuntende kwaliteit. Het Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel is een gevalideerd instrument en geoptimaliseerd naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven. Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel geeft inzicht in:

  • De karakteristieken van jouw persoonlijke stijl en kernpatroon (jouw “werkelijke Ik”).
  • Hoe gedraag je je van nature? Hoe doe je de dingen?
  • Hoe reageert je onbewust op situaties? Hoe gaat je om met situaties onder druk?
  • Talenten en groeimogelijkheden.
  • Sterkten en valkuilen op het gebied van communicatie.
  • Persoonlijke stijl in relatie tot werk.
  • Communicatietips gerelateerd aan de verschillende DISC temperamenten.

Een voorbeeld van het Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel is hier te downloaden.

DISC trainingen & workshops

Met DISC als basis geeft en verzorg ik diverse trainingen, workshops & programma’s rond communicatie en samenwerking in binnen en buitenland. Naast Nederlands kunnen alle trainingen ook in het Engels worden gegeven:

Patrick Schriel: DISC Expert & DISC Trainer

Patrick SchrielIk wil graag ook in jouw team of organisatie met DISC aan de slag. Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail om de mogelijkheden te bespreken.Q4-Profiles-partner