Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

DISC Test

Maak kennis met DISC. Deze online DISC test is een sterk vereenvoudigde versie van een officiële, en uitgebreidere, DISC analyse. Op een snelle en eenvoudige manier krijgt je met deze test direct inzicht in de DISC-stijl (bewust gedrag) die het sterkst bij jou vertegenwoordigd is.

Wat is DISC?

DISC bestaat uit de combinatie van vier temperamenten (Dominant, Interactief, Stabiel, en Consciëntieus) en brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatie conflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.

Toepassing DISC

DISC is zowel individueel als voor teams te gebruiken. Individueel krijg je meer inzicht in persoonlijke kwaliteiten, de voorkeuren en behoeftes achter gedrag en waar mensen mogelijk energie verliezen. Bij teams gaat het vooral over de optimale samenstelling en elkaar beter leren begrijpen waardoor je meer op dezelfde golflengte met elkaar kan communiceren. Hierdoor begrijp je elkaar veel beter!

Vragenlijst DISC test

Wil je weten wat globaal jouw primaire en secundaire DISC-stijl zijn? Kies dan in onderstaande tabel per regel steeds het woord dat jou het beste omschrijft. Je mag per regel slechts 1 woord kiezen.

Tel vervolgens per kolom de gekozen woorden op, en noteer het totaal aantal gekozen woorden onderaan de D, I, S en C kolommen. De hoogste score is jouw primaire DISC-stijl en de op 1 na hoogste score is jouw secondaire DISC-stijl.

Mochten er 2 of meer DISC-stijlen dezelfde score hebben, maak dan een keuze volgens de ‘DICS’ volgorde: De D weegt net iets zwaarder dan de I, dan volgt de C en als laatste de S.

Veel succes!

  D I S C
1   Moedig   Overtuigend   Tevreden   Veeleisend
2   Beslist   Gezellig   Hulpvaardig   Kritisch
3   Winnen   Charmant   Attent   Gestructureerd
4   Besluitvaardig   Communicatief   Geduldig   Precies
5   Assertief   Inspirerend   Zorgzaam   Controle
6   Doelgericht   Positief   Betrouwbaar   Feitelijk
7   Zelfverzekerd   Enthousiast   Vriendelijk   Logisch
8   Snel   Ongedwongen   Bescheiden   Nauwkeurig
9   Direct   Spraakzaam   Harmonieus   Bedachtzaam
10   Doortastend   Optimistisch   Solide   Gedisciplineerd
11   Ongeduldig   Impulsief   Begripvol   Formeel
12   Beslisser   Hartelijk   Loyaal   Analytisch
Totaal                
Primaire DISC-stijl                
Secondaire DISC-stijl                

Uitslag DISC test

Wanneer je het hoogst scoort op de D-stijl van DISC

Je bent zelfverzekerd en gaat een confrontatie zeker niet uit de weg. Je neemt in ieder geval geen blad voor de mond. Je bent resultaatgericht, wil graag je eigen keuzes maken en neemt snel beslissingen. Verder ben je een goede onderhandelaar, assertief, wat ongeduldig en komt snel tot de kern. Je neemt graag risico’s.

Mogelijke valkuilen zijn: Drammerig en te direct communiceren. Je kan voor anderen dan arrogant en bot overkomen.

Wanneer je het hoogst scoort op de I-stijl van DISC

Je bent snel enthousiast en bent liever zelf aan het woord dan dat je moet luisteren. Je bent goed in het beïnvloeden van anderen en gevoelig voor trends/imago. Beslissingen neem je op gevoel. Verder ben je goed van vertrouwen en meestal optimistisch. Je tempo ligt hoog, altijd in voor nieuwe ideeën en erg ervaringsgericht.

Mogelijke valkuilen zijn: Te veel praten en anderen niet aan het woord laten. Je kan dan wat opdringerig overkomen.

Wanneer je het hoogst scoort op de S-stijl van DISC

Je hebt een vriendelijke uitstraling, bent servicegericht en een echte luisteraar. Beslissingen stel je het liefst even uit. Je houdt niet van plotselinge veranderingen. Verder ben je bescheiden, attent, meegaand en sensitief voor de gevoelens van anderen. Je observeert en reflecteert, en doet het liefst dingen stap voor stap. Je hebt een hekel aan conflictsituaties.

Mogelijke valkuilen zijn: Te bescheiden en jezelf wegcijferen. Je kan dan wat onderdanig overkomen.

Wanneer je het hoogst scoort op de C-stijl van DISC

Je bent betrouwbaar, objectief, zorgvuldig en gericht op kwaliteit. Je bent een echte denker en neemt je beslissingen weloverwogen. Je luistert kritisch: eerst zien dan geloven. Verder ben je formeel, wat afstandelijk en feitelijk. Je hebt oog voor detail en legt de lat voor jezelf hoog en zal niet zo snel een fout maken.

Mogelijke valkuilen zijn: Alles tot in de kleinste details willen controleren. Je kan dan als perfectionistisch en te kritisch overkomen.

Uitleg bij uitslag DISC test

Je bent natuurlijk meer dan alleen maar een kleur of een enkele DISC-stijl. DISC is veel complexer dan dat. Wil je meer verdieping en inzicht, dan raad ik je aan om een officiële DISC analyse te maken die ook nog veel accurater is dan deze eenvoudige DISC test.

Hierin wordt niet alleen jouw primaire stijl gemeten, maar ook de gezamenlijke combinatie van al jouw DISC-stijlen. Naast jouw bewuste voorkeuren in gedrag en communicatie, krijg je dan ook inzicht in je onbewuste voorkeuren en je zelfbeeld.

Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Ik maak zelf gebruik van het DISC profiel van Q4 Profiles vanwege de duidelijke uitleg en uitmuntende kwaliteit. Het Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel is een gevalideerd instrument en geoptimaliseerd naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven.

DISC trainingen & workshops

Als DISC expert geef en verzorg ik diverse trainingen, workshops & programma’s in binnen en buitenland. Alle trainingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven:

Patrick Schriel: DISC Expert & DISC Trainer

Wil je meer weten over DISC? Of direct aan de slag met DISC in jouw team of organisatie? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail om de mogelijkheden te bespreken.