Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Stress management en burn out herstel

Ook zo’n last van stress? Zit je tegen een burn out aan of wil je hiervan juist herstellen? Ga dan nu aan de slag om weer grip te krijgen op de situatie.

Met stress management en burn out herstel leer je stress op een effectieve manier te reduceren, meer naar je eigen lichaam te luisteren en anders te handelen door de oorzaak van stress of burn out bij de wortels aan te pakken.

Stress

Stress is een reactie van ons lichaam om met spannende en gevaarlijke situaties om te gaan. We spannen onze spieren, zijn extra alert, en klaar om te reageren (vechten, vluchten of bevriezen). Duurt deze situatie echter te lang dan komen we niet meer tot rust en slaat deze spanning zich op. Dit heeft een nadelig effect op onze gezondheid: geestelijk én lichamelijk. Stress wordt hiermee chronisch en chronische stress kan weer leiden tot een burn out of erger.

Dit zijn de harde feiten: Stress is direct en indirect verantwoordelijk voor meer dan 50% van alle ziektegevallen. Maar liefst driekwart van alle bezoeken aan de dokter of bedrijfsarts worden toegeschreven aan stress.

Stress management en burn out herstel

Stress kun je vergelijken met een badkuip die dreigt over te lopen. Zolang het water nog niet over de rand is kun je de schade nog enigszins beperken. Daarna wordt het erger.

Het dichtdraaien van de kraan alleen is dan vaak niet meer voldoende. Je zult de oorzaak moeten vinden, de stop eruit trekken of het afvoerputje reinigen, en de rest van de badkamer (of het huis) weer schoonmaken. Bovendien moet je zorgen dat je het niet nog een keer zo ver laat komen. Met stress management en burn out herstel gaan we aan de slag om:

  • Te inventariseren hoe het tot de huidige situatie heeft kunnen komen en wat de lessen zijn die je hieruit kan leren.
  • Een profiel van jouw persoonlijke stijl te maken zodat je inzicht krijgt in wat jou energie geeft, maar ook waar je energie verliest en wat jou stress oplevert.
  • Een plan van aanpak maken voor herstel.
  • Belemmerende patronen te doorbreken.
  • Doormiddel van ontspanningsoefeningen de reeds aanwezige spanning en stress effectief te reduceren zodat je een tool voorhanden hebt die je altijd kan gebruiken.
  • Je leven en werk zo in te richten dat je beter in staat bent met spanning en stress om te gaan.

Patrick Schriel, Personal & Executive Life Coach

Ga aan de slag met stress management of burn out herstel en krijg weer grip op de situatie. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.