Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan

Als coach heb ik mijn eigen missie: ik wil mensen bewust maken van hun eigen kwaliteiten, talenten en kracht. Dit is zeg maar mijn levensdoel. Met dit levensdoel ben ik bewust bezig om het beste uit mijn eigen carrière en leven te halen. Ik weet wat ik wil en ben iedere dag bezig om dit doel te verwezenlijken.

Persoonlijke ontwikkelingsplan (POP)

Als je een bedrijf wilt starten, of laten groeien, dan maak je in veel gevallen een ondernemingsplan. Dit plan zorg ervoor dat je de droom die je hebt als ondernemer concreet gaat uitwerken: Wat is de missie en visie van je bedrijf, wat is je doelgroep, welke middelen heb je nodig en hoe bereik je jouw klanten? Na het maken van dit plan kun je heel gericht jouw bedrijf starten of verder laten groeien.

Levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan

Dit plan kun je ook maken voor je eigen carrière en leven. Zeg maar een persoonlijk ondernemingsplan of persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin beschrijf je jouw eigen missie en levensdoel als mens en wat er voor nodig is om dit te bereiken. Je beschrijf ook je eigen kwaliteiten, talenten en persoonlijk stijl waardoor je gemakkelijker jouw levensdoel kunt bereiken.

Wat is jouw levensdoel?

Je levensdoel is het hoofddoel in je leven en belangrijker dan alle andere gestelde doelen. Wanneer je jouw levensdoel kunt verbinden met jouw unieke kwaliteiten, talenten en persoonlijk stijl dan gebeurt er iets wonderlijks: Alles wat je doet om je dichter bij jouw levensdoel te brengen lijkt gemakkelijker dan wanneer je iets doet wat niet leidt naar jouw levensdoel. Zo sterk is de innerlijke kracht om jouw levensdoel te bereiken.

Kwaliteiten, talenten en persoonlijke stijl

Iedereen heeft een aantal unieke kwaliteiten en talenten. De één is een geboren leider, een ander heeft bijvoorbeeld weer een uniek talent voor pianospelen. Door deze kwaliteiten en talenten op de juiste manier te gebruiken kun je jouw levensdoel veel sneller bereiken.

Iedereen heeft ook zijn eigen persoonlijke stijl. Door hier bewust van te zijn kun je jouw stijl als voordeel gebruiken in de communicatie met andere mensen. Hierdoor krijg je dus sneller dingen voor elkaar.

Coaching

Een groot deel van het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan bestaan uit coaching. Er zijn vast wel een aantal zaken die je beter wilt of zou kunnen. Nu is de tijd om het aan te pakken. Of het nu om zelfvertrouwen, assertiviteit of perfectionisme gaat, door inzicht te krijgen in de manier waarop jij in elkaar zit kun je bewuste en onbewuste patronen gaan veranderen.

Een persoonlijk ontwikkelingsplan maken voor jouw levensdoel

Als coach ga ik samen met jou aan de slag om je eigen levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan te maken. Wat gaan we doen?

  • Je beschrijft je leven tot nu toe. Wat heeft je gemaakt tot wie je nu bent?
  • We gaan op zoek naar jouw levensdoel. Wat maak jou zo bijzonder en waarom ben jij op de wereld? Wanneer is jouw leven geslaagd?
  • Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke stijl en we brengen jouw kwaliteiten en talenten in kaart.
  • We gaan samen kijken welke (loopbaan)keuzes hierbij passen.
  • Je wordt gecoacht om inzicht te krijgen in jezelf zodat je bewust dingen kunt veranderen.
  • Je krijgt inzicht in welke vaardigheden je reeds bezit en welke je nog nodig hebt om je leven zodanig vorm te geven zodat je jouw droom kunt gaan verwezenlijken.
  • Je gaat een persoonlijk ontwikkelingsplan maken voor jouw levensdoel waarin je concreet, net als in een businessplan, gaat beschrijven wat je nu echt wilt en hoe je dit gaat bereiken, stap voor stap.
  • Bij dit alles begeleid ik jou om een zo’n goed mogelijk resultaat te behalen.

Wat maakt het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan zo bijzonder?

In veel bedrijven wordt gewerkt met een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Dit zijn afspraken tussen werkgever en werknemer om de doelstellingen voor de komende jaren vast te leggen. Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan gaat veel verder. Je neemt je hele leven onder de loop en maakt een soort ondernemingsplan voor jouw eigen leven waar je direct mee aan de slag kunt.

Particulier en zakelijk

Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan is niet alleen voor particulieren. Ook zakelijk is het uiterst krachtig. Mensen beginnen hun carrière binnen een organisatie op een plek die bij hun past, maar na een aantal jaar is dit vaak niet meer het geval. De functie die ze op dat moment bekleden past niet meer bij de kwaliteiten en talenten die ze hebben, hun persoonlijkheid en hun eigen persoonlijke levensdoel. Vaak is de medewerker zich zelf niet eens bewust van die situatie.

Werkgevers krijgen met het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan medewerkers die veel gemotiveerder zijn doordat ze niet meer gemotiveerd zijn door geld alleen, maar door wat hun drijft: hun levensdoel. Door als werkgever hier actief op in te spelen krijg je medewerkers die veel gelukkiger en succesvoller zijn.

ZZP’ers en (startende) ondernemers

Ondernemer? Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan is er ook voor jou! We noemen het het levensdoel ondernemers ontwikkelingsplan. Het levensdoel ondernemers ontwikkelingsplan gaat verder dan een normaal ondernemingsplan en zorg ervoor dat je de droom die je hebt als ondernemer concreet gaat uitwerken. Je neemt je hele leven onder de loop en maakt een plan waar je direct mee aan de slag kunt door jouw onderneming aan je eigen leven en levensdoel te verbinden.

Wat houdt je tegen?

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om jouw levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan te bespreken: Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.