Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Wandelcoaching is het alternatief in coronatijd

Jezelf ontwikkelen in coronatijd is niet makkelijk. Zeker zolang we in de lockdown zitten moeten we onze contacten tot het minimum beperken en trainingen kunnen hierdoor alleen nog maar online plaatsvinden. Om soms moedeloos van te worden, het gaat tegen al onze menselijk behoeftes in. Rationeel begrijpen we het, ons gevoel zegt iets anders. We zullen echter nog wel even moeten volhouden.

Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van Zoom of Teams. Maar zeg nou zelf, al die tijd naar dat schermpje turen (of tijdens het Zoomen gestoord worden door de kids die ook thuis zitten) wie wordt daar niet moe van? Online coaching gaan nog, maar mijn ervaring is dat je een training via Zoom of Teams niet langer dan een halve dag moet laten duren. Anders is de energie echt wel op; bij de deelnemers én de trainer.

Gelukkig is er een alternatief: wandelcoaching, de perfecte en gezonde manier om in coronatijd aan je persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap te werken. Een coach die wandelt noem je een wandelcoach.

Wandelcoaching als alternatief

Ik wandel zelf al jaren met mijn cliënten. Soms als afwisseling op de normale coachsessies, soms alleen maar in de wandelvorm, en het werk! Mijn cliënten vinden wandelcoaching een zeer prettige manier van coaching. En doordat je naast elkaar loopt lijken de coachsessies meer op een verdiepend gesprek met een goede vriend, dan op een professioneel gesprek. De drempel is laag en mijn cliënten komen letterlijk en figuurlijk in beweging. En als bonus: het is gezond en je raakt al coachend je coronakilo’s kwijt!

Voor veel cliënten is weg van huis tegenwoordig een uitje. Ik hoor regelmatig als ik vraag wat een cliënt wil, online, op locatie of als wandelsessie, men bewust kiest om weg van huis te zijn. Vandaar dat ik tegenwoordig kies voor langere wandelsessies: even een paar uur om aan jezelf te werken.

Gebruik maken van de natuur

Wandelcoaching heeft nog een ander voordeel: je maakt al coachend gebruik van al de beelden, vormen en metaforen die de natuur te bieden heeft. Hierdoor is het makkelijker om je gevoel onder woorden te brengen of je gedachte een beeld te geven. “Ik sta op een kruispunt in mijn leven” of “Ik wil nu niet eens voor de gebaande paden gaan” zijn een paar van die voorbeelden die je direct tijdens een wandelsessie kan gebruiken. De toepassingen zijn legio.

Als coach kijk ik vaak naar (en gebruik ik) de weerstand die ik bij mijn cliënten tegenkom, daar zit vaak een kans om te groeien. Als wandelcoach zie je de weerstand letterlijk en figuurlijk gebeuren en helpt dit tijdens het coachen. Hoe gaat iemand om met een route die niet duidelijk is, kan iemand de leiding aan een ander overlaten of het tempo voor hem/haar bepalen, verwacht iemand dat alles voor hem of haar geregeld is? Dat zijn allemaal zaken die al wandelend duidelijk worden, waarop je kan inspelen en waarmee je mensen heldere inzichten kan geven.

1-op-1 training in de natuur

En niet alleen coaching kan je al wandelend doen, ook 1-op-1 trainingen. En ze zijn op deze manier ook nog volledig coronaproof!

Er zijn natuurlijk beperkingen, een cursus Microsoft Word heeft nu eenmaal een laptop nodig, maar een 1-op-1 training zoals persoonlijk leiderschap is bijzonder geschikt om al wandelend te doen. En ook DISC trainingen heb ik in de 1-op-1 vorm gedaan. Het doet niet onder voor de klassieke manier.

Patrick Schriel: Personal & Executive Wandelcoach

Kies je bij mij voor wandelcoaching dan duren de sessies 2,5 à 3 uur, bij voorkeur op een inspirerende locatie midden in de natuur zoals aan het strand, de Veluwe of Utrechtse Heuvelrug. Maar ook stadswandelingen zijn geschikt. Kies uit de volgende mogelijkheden:

  • Een powersessie van 3 uur.
  • Een uitdagende wandeling van een dag.
  • Een coachtraject van meerdere wandelsessies voor zaken die meer verdieping vragen.
  • Een persoonlijk leiderschapstraject van 2 dagen. Dit kan ook in het buitenland. Een DISC en EQ-i (emotionele intelligentie) profiel zijn dan onderdeel van dit traject.
  • Wandelcoaching voor kleinere teams is ook mogelijk.

Geïnteresseerd, maak dan nu een afspraak met mij als wandelcoach voor een vrijblijvende telefonische of online intake: Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment