Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Goede voornemens zijn saai, slechte voornemens zijn veel leuker

Heb je ook zo’n hekel aan al die goede voornemens en hou je ze toch nooit vol? Doe het dit jaar dan eens anders. Wees eens lekker slecht! Slechte voornemens zijn namelijk veel leuker dan goede voornemens.

Goede voornemens zijn saai, slechte voornemens zijn leuk

Stoppen met roken, gezonder leven en afvallen zijn goed voor je. Dat wist je natuurlijk, maar deze goede voornemens heeft iedereen al. Ze zijn verder ook wel erg braaf en veel te saai om lang vol te houden. Mensen zijn nu eenmaal eerder gemotiveerd door leuke dingen, die je direct kan doen, dan door iets dat pas op de lange termijn een voordeel geeft.

Wat zijn jouw slechte voornemens?

Waarschijnlijk heb je ze, een bucket list met dingen die je graag zou willen doen, maar waar je om de 1 of andere reden nooit aan toe bent gekomen. Deze slechte voornemens zijn vooral zo slecht omdat ze eigenlijk heel goed voor je zijn.

“Dat is niet voor mij weggelegd”, “Ik heb geen tijd”, “Ik ben te bang om die stap te zetten”, “Dat gaat mij nooit lukken”, “Dat doe je toch niet meer op mijn leeftijd!” Wat jouw excuus ook is/was, nu is de tijd om het wel te gaan doen. Dit jaar gaan we voor lekker slecht.

Stap 1 – Kies jouw slecht(st)e voornemens

Ga dus op zoek naar alle leuke, gekke, bijzondere en vooral ‘slechte’ voornemens die je nooit hebt willen/kunnen doen. Misschien wel omdat je wel voor anderen zorgt, maar veel te weinig voor jezelf.

Ga er even voor zitten, maak een overzicht en kies de belangrijkste uit. Deze slechte voornemens gaan jouw doel voor het komende jaar worden.

Stap 2 – De voorbereiding: maak een plan

Ieder voornemen verdient een goed plan. Informeer naar de mogelijkheden, zoek mensen die je kunnen helpen en plan voldoende tijd in je agenda. Zet op papier wat je wil, hoe je het gaat doen en wat je ervoor nodig hebt. Kies er b.v. voor om iedere week iets slechts te doen. Je slechte voornemens verdienen het!

Stap 3 – Neem actie

Ieder voornemen wordt pas werkelijkheid wanneer je daadwerkelijk actie onderneemt. Dit geldt ook voor slechte voornemens. Het voordeel van slechte voornemens is wel dat ze erg leuk zijn om te doen. Heb je eenmaal de eerste stap gezet, dan smaakt dit naar meer en zal de volgende veel gemakkelijker zijn.

Stap 4 – Aanpassen en volhouden

Ook slechte voornemens moeten zo af en toe onder de loep worden genomen. Kloppen ze nog wel of zijn ze inmiddels te ‘goed’ geworden? Pas ze aan waar dat nodig is.

Waar de goede voornemens vaak mislukken doordat mensen ze niet kunnen volhouden, is dit met slecht voornemens veel minder het geval. Slechte voornemens zijn juist leuk, je moet ze alleen wel consequent volhouden en het jezelf zo af en toe gunnen om lekker slecht te zijn!

Tot slot

Je zal zien dat slechte voornemens je meer te bieden hebben dan al die saaie goede voornemens. Waarschijnlijk zal je aan het eind van het jaar zeggen “Had ik dit maar eerder gedaan.” Zo zijn slechte voornemens toch nog goed voor je.

Ik wens je veel slechte voornemens toe!

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment