Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Jezelf laten coachen, is dat wat voor mij?

Personal Coaching is tegenwoordig een geaccepteerde manier om aan je persoonlijke en/of zakelijke ontwikkeling te werken. Als Personal & Executive Life Coach kom ik cliënten tegen uit alle lagen van de samenleving. Van particulier tot zakelijk, van cliënten die leven van het minimum tot cliënten uit de Quote 500. De jongste cliënt die ik gecoacht heb was net 18, de oudste al met pensioen.

Personal Coaching is populair, maar is iedereen daarmee wel te coachen? Het antwoord is ja, mits je naar jezelf durft te kijken en aan jezelf wil werken.

Wanneer ben je te coachen

Je bent ‘coachbaar’ als je wil en kan reflecteren op zichzelf en jouw handelen, én het inzicht dat hieruit verkregen wordt omzet in actie. Iemand die daar niet toe bereid is, of de oorzaak van zijn situatie buiten zichzelf plaatst, zal weinig halen uit een coachtraject.

Als je verwacht dat een coach jou wel eens zal vertellen wat goed voor je is, en dat als je zijn advies maar opvolgt dat het wel goed zal komen, dan zal je van een koude kermis thuiskomen. Het is namelijk de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat. Als coach begeleid ik je hierin en hou een spiegel voor. Dir zonder oordeel en op een rustige, open, heldere en begripvolle manier, maar soms ook confronterend als dit nodig is.

Hoe ziet een coachtraject eruit

Het coachtraject wordt voorafgegaan met een kennismakings- of intakegesprek. Hierin kan ik als coach een inschatting maken in de problematiek die er bij de cliënt (de coachee) speelt, en kan de cliënt ervaren of er voldoende klik met mij als coach is. Ik zeg altijd “Ik ben een goede coach, maar niet de coach voor iedereen”. Wanneer akkoord leggen we e.e.a. vast in een offerte of samenwerkingsovereenkomst en gaan we aan de slag.

Een gemiddeld coachtraject bedraagt 6 sessies van ongeveer 75 of 90 minuten die meestal om de 2 weken plaatsvinden. Ik begin vaak met een stuk zelfkennis in iemands persoonlijke stijl en kwaliteiten, maar ook in de blinde vlekken en valkuilen. Hierdoor ontstaat bewustwording in de keuzes die mensen maken in gedrag en communicatie. Daarna focussen we in op de specifieke thema’s die er bij de cliënt spelen en hoe hij of zij deze positief kan veranderen. In het begin van het traject gaat het vaak om inzicht, later werken we toe naar nemen van bewuste actie.

Waarmee kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor het behalen van resultaten op het gebied van carrière, werk/privé balans, communicatie, persoonlijke effectiviteit en zelfvertrouwen.

Samen werken we dan aan meer zelfvertrouwen, minder stress, effectieve communicatie, ontdekken van verborgen talenten, afstemming van loopbaan op levensloop, verbetering van relaties en het ontwikkelen van positieve toekomstvisies. Het is vooral investeren in en werken aan jezelf: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik nu echt?

Wanneer coachen geen goed idee is

Als je niet bereid bent om naar jezelf te kijken haal je weinig uit een coachtraject.

Als Personal & Executive Life Coach schuw ik de emoties niet en kan ik best diep gaan, maar ik trek de grens wanneer ik denk dat iemand beter af is bij een therapeut, psychiater of psycholoog. Bijvoorbeeld wanneer iemand psychotisch is of specialistische zorg nodig heeft die ik hem of haar niet kan bieden. Het komt niet vaak voor maar in dat geval verwijs ik iemand door.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment