Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

8 tips om van 2014 een geweldig jaar te maken

Gelukkig nieuwjaar! 2014 is net begonnen, hét perfecte moment om vooruit te blikken naar wat je in 2014 wil bereiken. Met deze 8 tips ga ik je helpen om van 2014 een geweldig jaar te maken.

1. Leer van het verleden

Als je van 2014 een geweldig jaar wilt maken dan kan een terugblik geen kwaad. Sta er even een ogenblik bij stil.

Wat heeft in 2013 voor jou gewerkt en waren jouw successen? Wat is gelukt en wat juist niet? Behoud wat goed is gegaan, verander dat wat beter kan en ruim op wat niet (meer) werkt: zo maak je weer ruimte voor alle nieuwe dingen die je in 2014 gaat ondernemen.

2. Zet doelen en definieer het resultaat dat je dit jaar wilt behalen

“Zonder koers te bepalen is nog geen enkel schip de juiste haven binnen gevaren.”

Maak een lijst van persoonlijke doelen en resultaten die je dit jaar wilt halen en geef ze een prioriteit. Hierdoor kan je richting bepalen en prioriteit geven aan wat dit jaar voor jou echt belangrijk is. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je zo ook echt wilt en er alles aan gaat doen om ze te verwezenlijken.

3. Begin NU

In mijn artikel 10 gouden tips om goede voornemens wel vol te houden stond deze tip al: Als je echt iets wilt bereiken dan is er maar een manier om ermee te beginnen en dat is nu meteen. Wacht niet tot morgen, tot over een week of over een maand. Je bent nu gemotiveerd om te iets aan te pakken, begin dus direct. Uitstel is afstel.

4. Wees proactief en laat je niet afleiden door onbelangrijke zaken

“Met een reactieve houding heeft nog nooit iemand iets bereikt.”

Wil je wat bereiken dan zal je er wat voor moeten doen (en laten). Proactief zijn dus. Besteed je tijd goed en laat je niet afleiden door onbelangrijke zaken zoals teveel tv kijken, lanterfanten of voor jou onbelangrijke doelen. Je hebt tenslotte jouw lijst van persoonlijke doelen gemaakt, hou je er dan aan. Een jaar telt maar 365 dagen en voor je het weet is het om.

5. Onderneem nieuwe dingen en durf fouten te maken

“Als je altijd hetzelfde doet dan krijg je hetzelfde resultaat.”

Stilstand is achteruitgang. Je kunt pas groeien als je nieuwe dingen onderneemt en uit je comfort zone durft te treden. Wees niet bang om fouten te maken, dat is nu eenmaal de manier waarop mensen het beste leren. Beter iets fout gedaan dan iets niet gedaan!

Iets nieuws ondernemen betekent ook vaak nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe kansen krijgen. Maak gebruik van de hulp die je krijgt aangeboden!

6. Kijk niet naar wat iets kost maar naar wat het oplevert

Laat je niet weerhouden om iets in 2014 te ondernemen door wat het je gaat kosten, maar kijk naar wat het je gaat opleveren. Als iets meer oplevert of bespaart dan dat het je kost, dan is het een perfectie investering in jouw toekomst.

7. Blijf leren en jezelf ontwikkelen

Je bent nooit te oud om te leren. Wil je het maximale uit 2014 halen? Zorg dan dat je tenminste 1 persoonlijk doel hebt dat met leren en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.

Dus lees dat boek, ga die cursus of opleiding volgen die je altijd al had willen doen, volg die training die jouw helpt met assertiever zijn of persoonlijke effectiviteit, en maak nu eindelijk eens die afspraak met een coach. Je zult er geen spijt van krijgen.

8. Leef je eigen leven, niet dat van een ander

En als laatste (en zeker niet onbelangrijk): Jaag niet andermans dromen achterna en laat je niet door anderen vertellen hoe jij jouw leven moet leven. Wil je van 2014 een geweldig jaar maken, dan is er maar 1 die dat kan doen en dat ben jij!

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment