Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Persoonlijk opleidingsbudget of afdelingsbudget over?

Wist je dat het gemiddelde opleidingsbudget €1.500,- per werknemer bedraagt en dat veel organisaties hun werknemers aanmoedigen dit budget zelf te besteden? En wist je dat er ook budgetten beschikbaar zijn voor team of afdelingsactiviteiten, vaak zo’n €100,- per werknemer?

Persoonlijk opleidingsbudget

Met het opleidingsbudget kun je bijvoorbeeld veel doen; vaak meer dan je denkt. Veel van mijn cliënten gebruiken hun persoonlijk opleidingsbudget voor een coachtraject of voor een (1 op 1) training om resultaten te behalen op het gebied van werk/privé balans, communicatie, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit of zelfvertrouwen.

Onderzoek onder HR managers

Uit een recent onderzoek van het NIDAP kwam laatst naar voren dat bijna 40% van de organisaties het beschikbare opleidingsbudget niet (geheel) besteedt. De HR managers die meededen aan het onderzoek gaven o.a. als reden aan dat trainingen vaak worden afgekeurd, of dat men het opleidingsbudget voor andere doeleinden wil besteden.

Wat mij echter nog meer opviel was dat in bijna 20% van de gevallen werknemers niet eens bekend zijn met hun opleidingsmogelijkheden. Dit aantal stijgt naarmate de organisatie groter is. Bij organisaties met meer dan 1000 werknemers is maar liefst 40% hier onwetend over.

Persoonlijk opleidingsbudget gebruiken

Dit is dan ook precies de reden waarom ik dit artikel schrijf. Het is namelijk erg zonde als je een persoonlijk opleidingsbudget ter beschikking hebt en er geen gebruik van maakt. Van een opleidingsbudget van €1.500,- kun je namelijk:

  • Een volledig coachtraject volgende van 6 sessies, inclusief een Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel.
  • Een training persoonlijke effectiviteit of de cursus zelfvertrouwen en assertiviteit volgen en nog budget overhouden ook.
  • Een maatwerk 1 op 1 training volgen om te werken aan jouw persoonlijk leiderschap of persoonlijke effectiviteit.

Afdelingsbudget gebruiken

Wil je als team meer dan een avondje bowlen, karaoke of paintballen? Kies er dan voor om de effectiviteit, de communicatie en de daadkracht van het gehele team te verbeteren. Hieronder vind je enkele mogelijkheden om dit te doen:

Met een klein deel van het totale afdelingsbudget kun je als team dus veel bereiken. Doodzonde en een gemiste kans als je het beschikbare budget hiervoor niet gebruikt.

Heb jij nog budget over?

Wil je investeren in jezelf of in jouw team? Ga dan na welk persoonlijk opleidingsbudget of afdelingsbudget hiervoor (nog) beschikbaar is. Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

Voor werkgevers is een investering in het coachen en trainen van werknemers namelijk erg interessant omdat dit zichzelf weer terugverdient door een verbeterde communicatie, samenwerking, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Wil je weten wat ik voor jou als coach en trainer kan betekenen, maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken: Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment