Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Facilitator en coach voor een heidag, heisessie of vergadering

Soms komen dingen vanzelf weer bij elkaar. Voordat ik fulltime ben gaan coachen en trainen, was ik facilitator voor internationale teams en werkgroepen. Vergaderingen leiden, events organiseren en sessies leiden; fantastisch werk om te doen.

Coachen was voor mij de logische volgende stap in mijn carrière, en ook dit werk doe ik nu met veel bevlogenheid, passie en plezier.

Coach of facilitator?

Ik merk dat ik, naast het individuele coachen, mij de afgelopen tijd steeds vaker met teams ben gaan bezighouden. Een teambuilding of teamdag, maar ook bijvoorbeeld het geven van een vergadertraining. Ik kan het blijkbaar toch niet laten, dus waarom zou ik dan niet coachen en faciliteren met elkaar verbinden? Als coach en facilitator doe ik immers vaak hetzelfde, of met hetzelfde doel: Ik wil inzicht, verandering en resultaat bewerkstelligen.

Maar wat is nu precies het verschil tussen een facilitator en een coach?

Wat is een facilitator?

Een facilitator is iemand die een team (tijdelijk) begeleidt, en leider van het proces is, zonder hier deel van uit te maken. Een facilitator is met name gespecialiseerd in het begeleiden van vergaderingen, team events, heidagen/heisessies en brainstormsessies. Een facilitator ontzorgt zodat teams kunnen doen waar ze goed in zijn.

Wat is een coach?

Als professioneel coach werk ik voor bedrijven, ondernemers, professionals en particulieren die meer willen halen uit eigen kwaliteiten, talenten, authenticiteit en die bewust investeren in zichzelf. Veelal zijn dit individuele sessies, maar ook bijvoorbeeld het coachen van conflicten in relaties, in teams, of tussen collega’s en zakenpartners. Als coach wil ik cliënten een ander perspectief bieden en in beweging zetten.

Coach en facilitator

Ik heb mij de afgelopen paar jaar vooral geprofileerd als coach en trainer. Dat ik ook facilitator ben stond niet echt op mijn site. Vanaf vandaag gaat hier verandering in komen. Ik blijf natuurlijk coachen en trainen, alleen al omdat dit mooi werk  is om te doen, maar het faciliteren van teams gaat nu ook een belangrijke plek op mijn site innemen.

Facilitator en coach voor een heidag, heisessie of vergadering

Wat heb ik te bieden? Als onafhankelijk coach en facilitator begeleid ik teams, zoals management teams, ondernemingsraden en andere professionele teams, in hun proces bij:

  • Vergaderingen en andere events
  • Brainstormsessies
  • Een effectieve heidag of heisessie
  • Een teamdag
  • Teambuilding
  • Veranderingstrajecten
  • Een teamtraining, zoals bijvoorbeeld een vergadertraining, communicatietraining of een DISC team training

Mijn achtergrond als facilitator, en mijn expertise als professioneel coach, maken deze combinatie extra krachtig. Doordat ik onderliggende communicatie patronen beter weet te herkennen, en bespreekbaar weet te maken, kan ik nog dieper op deze issues ingaan zodat deze teams kunnen doen waar ze goed in zijn: excelleren.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment