Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Persoonlijke doelen halen in 30 dagen

Wie dit leest zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik wil je namelijk uitdagen om uit je comfort zone te stappen en nu eindelijk die dingen te gaan doen die belangrijk zijn voor jezelf en jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Met andere woorden ik wil dat jij je belangrijkste persoonlijke doelen gaat halen in 30 dagen.

Nu is de tijd om stappen zetten. Wat wil je, alles bij het oude laten, of neem je voor eens en voor altijd het heft in eigen handen?

Kom in actie!

Doelen stellen kan iedereen. Het uitvoeren is vaak wat lastiger. Vaak ontbreekt het maar aan één ding en dat is daadwerkelijk actie ondernemen. Ik wil je daarom uitdagen om deze keer wel actie te ondernemen.

Persoonlijke doelen halen in 30 dagen

Wat zijn de persoonlijke doelen waar jij aan wilt werken? Ik wil dat je vandaag nog doelen voor jezelf gaat stellen en er een persoonlijk actieplan van gaat maken:

 1. Pak een pen en een vel A4 papier en schrijf de 5 belangrijkste doelen op die je leven een stuk aangenamer zullen maken. Dit mogen kleine maar ook grootste persoonlijke doelen zijn. Zolang de doelen maar haalbaar zijn. Denk hierbij aan doelen als meer zelfvertrouwen krijgen, assertiever worden, perfectionisme oplossen, richting aan jouw leven geven, afslanken, stoppen met roken, of het verbeteren van de relatie met je partner, maar ook belangrijke beslissingen die je wilt nemen, de baan waar je het niet meer naar je zin hebt of nu eindelijk eens dat coachtraject gaan doen.
 2. Neem nu de tijd om bij ieder doel stil te staan en beantwoord de volgende vraag “Als ik volledig in mijn kracht zou staan, wat zou ik doen om dit doel nu te bereiken, en wat zou dan het eindresultaat zijn, hoe zou ik mij dan voelen?” Het eindresultaat kan b.v. zijn om een cursus te volgen of een betere relatie met je moeder te hebben.
 3. Belangrijk is wel dat je niet alleen het eindresultaat beschrijft maar ook de daaraan gekoppelde actie(s). Als je besluit om de relatie met je moeder te herstellen is dit het doel, de actie is om dat belangrijke gesprek met haar aan te gaan.
 4. Als het goed is heb je bij ieder doel nu een eindresultaat en de daaraan gekoppelde actie(s). Schrijf nu achter ieder doel, eindresultaat, en actie(s) een datum wanneer jij dit gehaald wilt hebben. Ik geef je niet langer dan 30 dagen de tijd, Ik wil namelijk dat je zo snel als mogelijk overgaat tot actie!
 5. Nu je het doel, het eindresultaat, de actie(s) en de datum hebt, bekijk of je dit zelf kunt doen of er hulp bij nodig hebt, en wie dit is of zijn. Benader deze persoon, al jouw vrienden, of wie dan ook, vandaag nog om jou te helpen.
 6. En als laatste beloof jezelf dit persoonlijk actieplan binnen 30 dagen te voltooien. Hang jouw persoonlijk actieplan op een prominente plek in huis of kantoor waar je het iedere dag ziet. Deel jouw persoonlijke doelen bij voorkeur met anderen.
 7. Stel de doelen en de te ondernemen acties niet uit, maar ga direct aan de slag!
 8. Heb je een doel voor de einddatum gehaald? Zet er dan een vinkje bij. Ga dan een nieuwe uitdaging aan en creëer een extra doel voor die datum. Het zal je verbazen hoeveel extra doelen je op die manier kunt halen.

Gefeliciteerd, je hebt nu de eerste stappen genomen om binnen 30 dagen 5 persoonlijke doelen te halen die je leven aangenamer zullen maken.

Committeer jezelf

Wanneer je jouw 5 persoonlijke doelen onderaan dit bericht als commentaar achterlaat, dan benader ik je na 30 dagen per e-mail of je jouw doelen gehaald hebt. Zo kun je mij, en natuurlijk alle andere lezers, gebruiken als stok achter de deur.

Wat is jouw excuus om geen actie te nemen?

Ik heb inmiddels wel alle excuses gehoord waarom mensen niet in actie willen komen. Geld is er zo één. Neem nu de opmerking dat coaching duur zou zijn. Het is maar net hoe je het bekijkt en waar je prioriteiten liggen. Voor de prijs van een lang weekend weg heb je al een coachtraject waar je je leven lang plezier van hebt.

Of wat dacht je van: “Ik heb het te druk”, “zo ben ik nu eenmaal” of het ligt niet aan mij maar aan een ander”? Wie hou je hiermee voor de gek? Tijd is in te plannen en je hoofd in de schoot leggen of anderen de schuld geven is spreken vanuit een slachtofferrol.

Het gaat erom dat je niet meer in problemen gaat denken, maar aan de oplossingen daarvan. Voor alles is een oplossing, mits je het natuurlijk echt wil.

Meer informatie over doelen stellen

Wil je meer weten over doelen stellen? Lees dan ook de onderstaande artikelen op mijn site:

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

3 comments… add one
 • Judith Jul 20, 2012, 11:21 am

  Hierbij mijn doelen voor de komende 30 dagen:

  1. Blijkbaar ben ik iemand die structuur en houvast nodig heeft. Ik ga dit proberen te accepteren en er ook naar handelen om te zien wat het me oplevert om hier niet tegen te knokken. (denk aan planning maken enz.)
  2. Positiever over mezelf zijn.
  3. Aandacht aan mijn familie besteden.
  4. Meer lezen
  5. Verder met mijn boek, aan het eind van deze 30 dagen voor de rest van het jaar mooie maandthema’s bedacht!

  Liefs en ik wens mezelf veel succes, haha.

 • Collega Coach Jul 22, 2012, 12:26 pm

  Mijn goede voornemen voor de volgende maand:
  Meer intressante blogs van collega’s lezen. 😉

  Gr. Johan

Leave a Comment