Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Positiviteit en succes: is jouw glas half vol of half leeg?

Hoe je tegen de wereld aankijkt bepaalt uiteindelijk hoe succesvol je bent. Positiviteit is een keuze, negativiteit ook. Is jouw glas half vol of half leeg?

Crisis?

Met de huidige economische vooruitzichten lijkt het wel of iedereen steeds somberder wordt en we elkaar de crisis aanpraten. In zekere zin is dat ook zo. Het is een neerwaartse spiraal. Op een gegeven moment zien we alleen nog maar het slechte nieuws, handelen er ook naar, en vergeten dat er ook nog veel positiefs te melden is.

Mentale rolstoel: is jouw glas half leeg?

Door de negativiteit te laten overheersten hou je jezelf gevangen in een mentale rolstoel. Je kunt er wel uit, maar je doet het niet. Is jouw glas half leeg? Doodzonde, wie weet wat je allemaal kunt bereiken door iets positiever in het leven te staan.

Waar ligt je aandacht?

Waar je aandacht ligt, daar gaat je energie naar toe. Door negatief te denken programmeer je jezelf (je onderbewustzijn) om je precies die ervaring te bezorgen waar je om gevraagd hebt. Dit kan op vele manieren.

“Pas op voor die vaas, laat hem NIET vallen!” De kans is erg groot dat als je dit tegen je kinderen zegt ze hem juist laten vallen. Ons brein kan namelijk slecht met het woord “niet” omgaan. Door dit tegen je kinderen (of volwassenen) te roepen leggen ze hun focus op de vaas en associëren ze hem zelfs met laten vallen. Succes gegarandeerd!

Ook beperken we onszelf vaak door allerlei belemmerende overtuigingen. Door er van te voren al van uit te gaan dat die leuke baan wel aan jouw neus voorbij zal gaan, geluk niet voor jou is weggelegd of dat jij altijd iedere cent zal moeten omdraaien blijf je hierin hangen. Dit is je realiteit, dit is je leven: een self-fulfilling prophecy. Maar gelukkig het kan ook anders.

Positiviteit en succes: is jouw glas half vol?

Is jouw glas half vol? Door bewust te kiezen voor positiviteit, positieve gedachten, positieve bewoordingen, positief nieuws, jezelf omringen met positief ingestelde mensen, maar ook je focus leggen op positieve uitkomsten maak je het jezelf veel gemakkelijker. Door positief in het leven te staan vergroot je de kans op meer geluk en meer succes.

Alles wat we denken, zeggen en meemaken wordt door onze hersenen verwerkt. En, vaak onbewust, bepaalt dit onze overtuigingen, ons handelen en dus ook onze realiteit. Denk je negatief, dan krijg je een negatief resultaat. Denk je positief, dan is de kans vele malen groter dat het resultaat ook positief is.

Positieve energie

Positiviteit voelt gewoon beter, dus wat houd je tegen? Laat die negativiteit voor wat het is en vervang hem met positieve energie. Focus op wat je wilt, niet op wat je niet wilt. Focus op de mogelijkheden, niet op wat niet kan en alle mogelijke beren op de weg.

Positenna

Hans van der Meer, een bevriende ondernemer uit Capelle aan den IJssel, heeft een leuke gadget ontwikkeld om je eraan te herinneren om positief in het leven te staan: De Positenna. De Positenna staat voor positiviteit, passie, plezier, partnerschap en progressie.

De Positenna helpt je positief te blijven en te focussen op succes. Daarnaast laat je anderen zien dat je positief ingesteld bent. De Positenna is dus een erg leuk cadeau voor mensen die wel wat positiviteit kunnen gebruiken, of natuurlijk voor jezelf. Meer informatie over de Positenna is te vinden op http://www.positenna.com.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment