Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Goede voornemens volhouden? Gun jezelf een coach

Terwijl ik dit schrijf nadert het jaar zijn einde. Tijd dus voor reflectie en plannen maken voor het nieuwe jaar. Tijd voor goede voornemen. Zelf maak ik altijd de balans op van het afgelopen jaar, wat is goed gegaan en wat kan er beter, en stel nieuwe doelen voor het komende jaar.

Ik deel mijn doelen, mijn goede voornemens, graag met anderen. Dit doe ik om twee redenen. De eerste is omdat ik er in geloof dat iedere keer wanneer ik mijn doelen aan anderen vertel, ze meer tastbaar worden. De tweede reden is dat wanneer ik doelen met anderen deel, de kans groot is dat iemand mij kan helpen om deze te verwezenlijken.

Goede voornemens volhouden

Goede voornemens, vele mensen maken ze, bijna net zoveel geven het na verloop van tijd weer op. Wat veel mensen missen is ondersteuning en een stok achter de deur om het wel vol te houden. Het is nu eenmaal makkelijker om aan iets te beginnen dan om het af te maken. Kijk maar eens naar hoeveel mensen willen stoppen met roken en dit na enkele weken (soms dagen) al weer opgeven. Ingesleten gewoontes zijn nu eenmaal moeilijk om los te laten.

Ik merk in mijn coachpraktijk dat mensen het prettig vinden om met mij als coach aan hun doelen te werken. Of het nu gaat om een stuk zelfkennis, extra zelfvertrouwen, loopbaan coaching, midlife(crisis) of samenwerken in een team, een coach kan net dat extra duwtje in de rug zijn dat nodig is om de gestelde doelen wel te halen.

Gun jezelf een coach

In het artikel latent talent en de prijs van coaching en persoonlijke ontwikkeling heb ik al eens geschreven dat alles zijn prijs heeft. Zo is het ook met dingen hetzelfde laten. Wat kost het je uiteindelijk als je niets doet aan je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Gun jezelf een coach in het nieuwe jaar. Welke stappen wil jij nemen? Waar loop jij op dit moment tegenaan? En, misschien nog belangrijker, wat kost het je om niet te investeren in je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Mijn eigen voornemens voor het nieuwe jaar

Zoals hierboven beschreven deel ik graag mijn eigen doelen en voornemens met anderen. In wees wat brutaler en durf om hulp te vragen heb ik het al eens verteld dat er veel mensen zijn die je willen en kunnen helpen. En misschien kun jij wel helpen om hun doelen te verwezenlijken.

Hier zijn mijn voornemens voor het nieuwe jaar, wat zijn die van jou?

  • Ik wil mensen bewuster maken van al de kwaliteiten en talenten die ze bezitten zodat ze hierdoor het leven kunnen leven waarvoor ze geschapen zijn.
  • In het nieuwe jaar wil ik mijzelf blijven ontwikkelen, als mens en als coach.
  • Mijn coachpraktijk verder uitbouwen en mij nog beter profileren.
  • Naast mijn huidige particuliere en zakelijke cliënten wil ik meer coachopdrachten, trainingen en teambuilding events kunnen doen bij grotere organisaties.
  • En natuurlijk met al deze ambities de balans tussen werk en privé blijven behouden. Voor mijzelf, en voor mijn gezin.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one

Leave a Comment