Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Verander jezelf door meer jezelf te zijn

Ik heb een persoonlijke missie als coach. Ik wil mensen bewuster maken van al de kwaliteiten en talenten die ze bezitten zodat ze hierdoor het leven kunnen leven waarvoor ze geschapen zijn.

Dit doe ik in mijn werk als coach en trainer, maar ook doormiddel van de artikelen op mijn website en al mijn andere activiteiten. Ik geloof namelijk dat bewustwording één van de beste manieren is om de wereld in en om ons heen te veranderen. Een bewuster mens staat sterker in zijn schoenen en zorgt beter voor zichzelf en zijn omgeving.

Verander jezelf door meer jezelf te zijn

Wil je aan jezelf werken, groeien en bewuster in het leven staan, dan moet je bereid zijn te veranderen. En dit klinkt misschien als een paradox, zeker na mijn inleiding gelezen te hebben. Verander jezelf door meer jezelf te zijn: Hoe kun je nou meer jezelf zijn door te veranderen?

Het probleem is dat veel mensen gedrag hebben aangeleerd en rollen zijn gaan spelen die niet bij hun passen. Misschien herken je het wel. Hierdoor zit je niet lekker in je vel, verlies je veel energie en maak je niet optimaal gebruik van alle kwaliteiten en talenten die je zelf bezit.

Het soort veranderingen waar ik mee bezig ben heeft dus alles te maken met al het aangeleerde, en onecht, gedrag weer af te leren om plaats te maken voor het gedrag dat bij je past en jezelf kunnen zijn.

Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten?

Iedereen heeft een eigen temperament en bezit een aantal unieke kwaliteiten en talenten. Zeg maar de blauwdruk die sinds onze geboorte in ons zit. Zo is de één bijvoorbeeld meer introvert en een ander juist weer extravert. De één heeft een talent voor mensen, de ander is meer taakgericht.  Zo zit het ook met de kwaliteiten en talenten die we bezitten. Ze horen bij ons, en maken wie we zijn. Gebruiken we ze goed dan dienen ze ons en kunnen we optimaal functioneren.

Tinker Bell

Mijn dochtertje kijkt tegenwoordig veel naar Tinker Bell op DVD. Tinker Bell is een elfje en heeft een uniek talent als “knutsel”. Ze wil echter geen knutsel zijn, denkt dat het stom is, en gaat op zoek naar een ander talent om mee te mogen naar de mensenwereld. Wanneer ze anders wil zijn dan wie ze werkelijk is gaat alles mis. Tijdens de film leert ze haar talent te waarderen en de uniekheid hiervan te ervaren. Al is het verhaal simpel, je kunt er veel van leren.

Ben jij net als Tinker Bell en altijd maar op zoek naar een talent dat buiten jou ligt?

Verandering komt niet vanzelf

Persoonlijke groei komt niet vanzelf. Wil je veranderen, dan zal je er wat voor moeten doen. De eerste stap is verantwoordelijk nemen over je eigen leven. Dit betekent verantwoordelijkheid nemen over de dingen die goed gaan, maar ook over de dingen die minder goed gaan. Dus neem verantwoordelijkheid en stop met anderen de schuld te geven als dingen niet gaan zoals je zou willen. Pas als je je verantwoordelijk over iets voelt, en de verantwoordelijkheid neemt, dan kun je het veranderen.

Verander jezelf en draag bij aan een betere wereld

Als je gebruikt maakt van je eigen temperament en al jouw kwaliteiten en talenten dan profiteer je hier niet alleen zelf van, maar ook de mensen om je heen. Door bewuster te leven sta je sterker in je schoenen, voel je je beter en kun je beter zorgen voor jezelf en je omgeving. Dat is de ware kracht van verandering.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

2 comments… add one
 • lucia lacle Nov 21, 2011, 12:42 pm

  hi, Patrick

  Dank voor jouw artikel . Ik vond het heel motiverend.
  Na het vertrek van mijn laaste kind naar ned. om te studeren stortte mijn leven in.
  Zag het niet meer zitten , want zij was het doel van mijn leven.

  Nu kreeg ik weer zin in het leven . Het is niet helemaal wat het zou moeten zijn maar dank jouw artikel is het weer op gang gekomen.

  danki hopi danki
  dat is van harte bedank in het papiaments

  lucia

Leave a Comment