Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Je levensdoel ontdekken en een persoonlijk ontwikkelingsplan maken

Sinds kort heb ik een nieuw product: het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan. Het levensdoel persoonlijke ontwikkelingsplan is spontaan ontstaan doordat ik tijdens een coaching traject een cliënt vroeg een ondernemingsplan voor zijn eigen leven te maken. Dit bleek zo’n succes dat ik het nu als product ga aanbieden.

Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan

Wat maakt het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan nu zo bijzonder? Het is een soort kruising tussen een ondernemingsplan en een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) dat in veel bedrijven wordt gebruikt. Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan gaat echter veel verder.

Als life coach gaat het, in sessies met mijn cliënten, vaak om de volgende vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan is een gestructureerde manier om dit te bereiken. Je neemt je hele leven onder de loop en maakt een soort ondernemingsplan voor jouw eigen leven. Bovendien is het een tastbaar resultaat, in de vorm van een plan, dat je zelf creëert en direct mee aan de slag kunt.

Doelen stellen

Het creëren van één of meerdere doelen is een uitstekende manier om het beste uit het leven te halen. Weinig mensen staan besteden aandacht aan wat ze nu echt willen bereiken in het leven; nog minder mensen creëren actief hun eigen doelen en/of staan daar periodiek bij stil. Dit is jammer want de mensen die dit wel doen zijn doorgaan gelukkiger en succesvoller in en bij alles wat ze doen. Lees meer over doelen stellen in creëer je eigen doelen voor een succesvol leven.

Je levensdoel ontdekken

Je levensdoel is het hoofddoel in je leven en belangrijker dan alle andere gestelde doelen. Veel mensen hebben geen enkel idee wat hun levensdoel is en dat is zonde. Zonder levensdoel kun je namelijk weinig richting aan je leven geven. De echte passie en bezieling ontbreekt. Met levensdoel ben je veel gelukkiger.

Gelukkig kun je jouw levensdoel ontdekken. Het is geeneens zo moeilijk. Je krijgt namelijk al behoorlijk wat hints, je moet ze alleen leren herkennen. Let bijvoorbeeld eens op de dingen waar jij energie van krijgt of als je dingen doet waarvan het lijkt alsof de tijd stilstaat, de zogenaamde flow ervaring. Waar ben je goed in, wat vind je leuk?

Wanneer je jouw levensdoel kunt verbinden met jouw unieke kwaliteiten, talenten en persoonlijk stijl dan gebeurt er iets wonderlijks: Alles wat je doet om je dichter bij jouw levensdoel te brengen lijkt gemakkelijker dan wanneer je iets doet wat niet leidt naar jouw levensdoel. Zo sterk is de innerlijke kracht om jouw levensdoel te bereiken.

Coaching

Een groot onderdeel van het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan bestaan uit coaching en bewustwording. Er zijn vast wel een aantal zaken die je beter zou willen of kunnen. Nu is de tijd om het aan te pakken. Of het nu om zelfvertrouwen, assertiviteit of perfectionisme gaat, door inzicht te krijgen in de manier waarop jij in elkaar zit kun je bewuste en onbewuste patronen gaan veranderen.

Het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan, hoe?

Je gaat in een aantal coaching sessies een plan maken voor jouw levensdoel waarin je concreet, net als in een businessplan, gaat beschrijven wat je nu echt wilt en hoe je dit gaat bereiken, stap voor stap. Je krijgt inzicht in welke vaardigheden je reeds bezit en welke je nog nodig hebt om je leven zodanig vorm te geven zodat je jouw droom kunt gaan verwezenlijken. Bij dit alles begeleid ik jou om een zo’n goed mogelijk resultaat te behalen. Meer informatie is te vinden op de pagina van het levensdoel persoonlijk ontwikkelingsplan.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment