Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Ik ben een goede coach maar de beste coach dat ben jij zelf

Ik ga een geheim vertellen. Kun je het bewaren? Ik ben een goede coach maar de allerbeste coach dat ben jij zelf. Jij hebt namelijk alle wijsheid al in huis om jezelf te kunnen coachen. Alle antwoorden, kracht en zelfvertrouwen zijn allang in jou aanwezig. Diep van binnen weet je al precies hoe jij in elkaar zit, wat je wilt en wat je kunt. Als life coach faciliteer ik alleen maar in jouw proces.

De beste coach dat ben jij zelf

Ik oordeel niet, dat doe jij misschien al te veel over jezelf. Ook geef ik geen advies, dat heb je waarschijnlijk al te veel gekregen.

Ik laat stiltes vallen waar jij praat. Ik luister en stel een vraag. Jij geeft antwoord en ik vraag door. Ik zet een oefening in en jij gaat nog dieper naar de kern en wat je daarbij voelt. Meer doe ik niet, jij doet de rest. Hoe minder ik werk, des te meer er gebeurt in jou. Dat is de kracht van coaching. Jij bent dan ook de allerbeste coach.

Coach jezelf

Eigenlijk heb je mij als life coach dus niet echt nodig. Je kunt het namelijk zelf. Luister naar jezelf en naar je gevoel. Luister naar de signalen die je lichaam je geeft en wat dit voor jou betekent. Dit zijn vaak kleine hints over wat goed voor je is en wat niet.

Observeer jezelf en reflecteer. Is jouw glas half vol of half leeg en wie ben jij nu echt?

Misschien zijn er dingen in je leven die energie kosten of die je juist veel energie geven. Hiermee kun je vaak ontdekken waar jou talenten en kwaliteiten liggen en welke weg voor jou de juiste is.

Ervaar je sterke emoties bij bepaalde personen of gebeurtenissen? Voordat je reageert, kijk eerst eens naar de betekenis hiervan voor jezelf. Wat maakt dat jij op die manier wil reageren, waar komt dit vandaan? Kan het ook anders en wat zou er dan gebeuren?

Jezelf coachen is niet moeilijk, wel lastig

Jezelf coachen is dus niet moeilijk. Iedereen kan het. Wel kan het behoorlijk lastig zijn omdat we onszelf maar al te vaak voor de gek houden: bewust en onbewust. We ontkennen de problemen die we hebben en laten kansen liggen, en dromen varen, omdat we onszelf hebben wijsgemaakt dat dit niet voor ons is weggelegd.

Een goede coach

En dit is nu precies de kracht van een coach. Je kunt jezelf wel voor de gek houden maar een goede coach prikt hier doorheen. Hij houdt je een spiegel voor, confronteert je met jezelf, en laat je ervaren dat het ook anders kan.

Een goede coach is dus een begeleider en houdt je op koers. Hij begeleidt je in jouw eigen proces want jij bent nu eenmaal de allerbeste coach voor jezelf.

Meer weten over life coaching?

Wil je meer weten over coaching in het algemeen en wat ik doe als life coach, lees dan onder andere de artikelen hoe zoek ik de beste coach, wat is een life coach en wat doet hij precies en wat is coaching en wat doet een life coach voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one

Leave a Comment