Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Latent talent en de prijs van coaching en persoonlijke ontwikkeling

Wat kost het je als je niets doet aan je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Alles heeft zijn prijs. Neem nu een pak koekjes. Koekjes kun ze overal kopen: van supermarkt tot banketbakker. Veel mensen laten zich leiden tot de prijs alleen. Het onbekende merk koekjes in de supermarkt is vaak het goedkoopst, de koekjes bij de banketbakker zijn vaak wat duurder. Een banketbakker besteed wel meer zorg aan zijn koekjes en gebruikt betere ingrediënten. De keus is uiteindelijk aan jou. Ga je voor kwantiteit of voor kwaliteit?

Persoonlijke ontwikkeling

Zo is het ook met persoonlijke ontwikkeling. Je kunt jezelf op vele manieren ontwikkelen, van zelfstudie, het bestuderen van een boek, het volgen van een cursus, het inschakelen van een coach, tot opleidingen die duizenden euro’s kosten. Ook hier is de keus aan jou. Wat kost het en wat levert het je op? Welk talent ga jij verder ontwikkelen?

Iedereen maakt dan ook de keuzes die bij zijn eigen persoonlijke ontwikkeling past, afhankelijk van het budget dat men heeft en het doel dat men wil bereiken. Niet iedereen wil zich echter ontwikkelen en veel mensen stellen een keus dan ook uit of willen hem juist niet maken: “Zo ben ik nu eenmaal”, “zo erg is het toch niet?” of “het ligt allemaal aan die ander!” zijn veel gehoorde uitspraken.

Wat maar weinig mensen beseffen is dat niet alleen alles zijn prijs heeft, maar dat dit ook opgaat voor het vermijden of het niet maken van een keuze. Investeer je in je eigen persoonlijke ontwikkeling, of doe je niets? En als je niets doet, wat kost het je dan uiteindelijk? Welke (latent) talent komt niet tot bloei of met welk probleem blijf je je leven lang rondlopen? Hoeveel kost dit uiteindelijk?

Life coaching

Ik ben life coach en bijna al mijn cliënten maken bewust de keuze om te investeren in zichzelf. Dat is fijn want ik zie het resultaat terug, vaak al na één enkele sessie. Dus hoe komt het dat er relatief zo weinig mensen uit zichzelf naar een coach gaan of überhaupt aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling werken?

Sommige mensen durven de confrontatie met zichzelf niet aan. Geld is waarschijnlijk ook een reden. Niet iedereen kan nu eenmaal een coach betalen. Maar dat is denk ik maar de helft van het verhaal want ook aan andere zaken geven mensen geld uit, en vaak nog veel ook. Op vakantie gaan is geen luxe meer in Nederland en dure kleding dragen of uitgaan vinden we ook heel normaal. En dan is het misschien wel een keuze tussen plezier op de korte termijn of de investering in jezelf op de lange termijn.

Latent talent

Als mensen mij weleens vragen wat ik nu precies doe als life coach geef ik soms het antwoord dat ik bezig ben met latent talent. Het is namelijk prachtig om te ontdekken dat je veel meer kunt dan je voor mogelijk had gehouden.

Als life coach richt ik mij namelijk op een goede balans in het leven, én in de persoonlijkheid, van mijn cliënten. Samen werken we aan verhoging van zelfvertrouwen, hantering van stress, verbetering van communicatie, ontwikkeling van talenten, afstemming van loopbaan op levensloop, verbetering van relaties en het ontwikkeling van positieve toekomstvisies.

Dit zijn allemaal zaken die in eerste instantie geld kosten, ook ik wil een goede boterham verdienen, maar uiteindelijk veel meer opleveren dan wat het gekost heeft.

Investeer in je eigen persoonlijke ontwikkeling

Ik ben niet de enige coach en er zijn vele andere manieren om aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken. De keuze is uiteindelijk aan jou. Wat ik je wel wil vragen om eens kritisch naar jezelf te kijken.

Welke stappen durf jij nu niet te nemen en hoe komt dit? Waar loop jij op dit moment tegenaan? En, misschien nog belangrijker, wat kost het je om niet te investeren in je eigen persoonlijke ontwikkeling?

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one

Leave a Comment