Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Executive life coach voor authentiek ondernemerschap

Als ondernemer ben je op de één of andere manier altijd wel bezig met je eigen bedrijf. Ook ben je als ondernemer van nature positief en altijd op zoek naar nieuwe markten, uitdagingen en mogelijkheden om je bedrijf te laten floreren. Goed ondernemerschap betekent kansen zien en pakken. Stilzitten betekent kansen laten liggen.

Al denken we vaak anders, ondernemers zijn normale mensen met al hun sterke en zwakke kanten. We zijn trots op onze sterke kanten en laten deze graag aan anderen zien. Dit zijn immers onze kwaliteiten. Maar onze zwakheden, hoe zit het daar mee? Willen we die wel laten zien en zien we ze ook bij onszelf?

Vaak zijn onze zwakheden moeilijk toe te geven, zeker tegenover andere ondernemers of potentiële klanten. Er zijn er maar weinig die op een netwerkborrel durven toe te geven hoe onzeker ze zijn en dat dit hun daadkracht als ondernemer negatief beïnvloed. Zwakheid tonen is “not-done” in ondernemersland. Dus doen we alsof we vol zelfvertrouwen zijn, zelf als dit niet zo is. Als het slecht gaat met de onderneming geven we iedereen de schuld, iedereen behalve onszelf.

De ondernemersrol

Als ondernemer spelen we maar al te vaak een rol: de ondernemersrol. We willen anderen graag een beeld laten zien van de ondernemer waarvan wij denken dat anderen dat van ons verwachten. Hoe echt is dit nog zonder jezelf te verliezen?

Als we niet oppassen gaan we een rol spelen en doen ons anders voor dan we werkelijk zijn. Dit kan lange tijd goed gaan maar op een gegeven moment komen we in de knel met onze eigen authenticiteit.

Maar al te vaak verwarren we deze rol met onze ware identiteit: degene die we zijn achter alle overtuigingen, façades en overlevingsstrategieën die we ontwikkeld hebben tijdens ons leven, en in het bijzonder als ondernemer. We hebben muren rond ons heen gebouwd en durven onze echtheid, onze authenticiteit, niet meer te tonen en dat is heel jammer. Want in onze authenticiteit zit onze ware kracht. In onze echtheid zit ons authentiek ondernemerschap, dat wat ons uniek maakt als ondernemer.

Authentiek ondernemerschap

Je kent waarschijnlijk genoeg voorbeelden van mensen die niet echt overkomen. Op het oog lijkt er niets aan de hand te zijn, maar ons onderbuikgevoel geeft een ander signaal. Meer dan 80% van de communicatie is namelijk non-verbaal. Hoe echt kom jij als ondernemer bij anderen over? Hoe zouden anderen, b.v. klanten, over jou denken?

Authenticiteit betekent jezelf durven te zijn inclusief al je zwakheden. Wanneer je dit (her)ontdekt kom je meer in je kracht te staan, zonder verspilling van energie, en zullen anderen je meer als “echt” gaan ervaren, ook als ondernemer. Hoeveel omzet zou dit schelen?

Executive Life Coach voor ondernemers

Authenticiteit is voor mij een centraal thema. Werken met mij als personal & executive life coach is vooral investeren in eigen effectiviteit, daadkracht en authentiek ondernemerschap. Als coach geef ik bovendien onafhankelijke feedback omdat ik geen belangen heb om het “juiste” te zeggen. Denk hierbij o.a. aan de volgende onderwerpen waarop ik jou als ondernemer kan begeleiden:

  • Authenticiteit en eigen kwaliteiten
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Creëren van een eigen missie en visie als ondernemer
  • Onzekerheid en zelfvertrouwen
  • Succesvol, en dan wat?
  • Communicatie met klanten en medewerkers
  • Perfectionisme en delegeren
  • Balans tussen werk en privé

Jezelf of anderen laten coachen is een investering die zichzelf snel terugverdient. Als personal & executive life coach werk ik dan ook graag met grote en kleine ondernemers die meer willen halen uit hun eigen kwaliteiten, talenten en authenticiteit.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment