Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Wees wat brutaler en durf om hulp te vragen

Ik wil als coach het verschil kunnen maken. Mijn persoonlijke missie is om mensen bewuster te maken van hun eigen kwaliteiten, talenten en authenticiteit, dit ter verbetering van de wereld in en om ons heen. Ik heb dan ook een droom en dat is om van mijn site patrickschriel.nl het grootste blog op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in Nederland en België te maken. Hierdoor kan ik nog meer mensen te bereiken. Wat als hobby is begonnen is uitgegroeid tot iets heel serieus. Wil jij mij hiermee helpen?

Ik had altijd al het plan om iets op het gebied van persoonlijke ontwikkeling te doen. Trainingen geven over persoonlijke effectiviteit bijvoorbeeld. Maar tot een paar jaar geleden wist ik niet hoe. Op een gegeven moment ben ik een Engelstalig blog begonnen, patrickschriel.com, en terwijl ik op zoek was naar wat achtergrond informatie over een artikel over coaching kreeg ik een soort eureka moment. Dit was het, dit is mijn roeping, ik wilde professioneel coach worden. Ik vond een goede opleiding die hierbij aansloot, Atma LifeCoaching, en voor ik het wist was ook deze site, patrickschriel.nl, een feit.

Patrickschriel.nl is nu mijn grootste en voornaamste site; voor mij als life coach, maar ook voor mijn artikelen. Iedere week plaats ik één of meerdere artikelen en de bezoekers aantallen stijgen in razend tempo. Ik krijg goede feedback en klanten weten mij door mijn site steeds beter te vinden. Patrickschriel.nl is in alle opzichten een succes.

Waarom heb ik dan nog hulp nodig zul je denken? Simpel. Iedereen kan wel wat hulp gebruiken, ik ook. Ik vraag je dus om mij te helpen mijn droom te verwezenlijken om mensen bewuster te maken van hun eigen kwaliteiten, talenten en authenticiteit, en van patrickschriel.nl het grootste blog op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in Nederland en België te maken. Hierdoor kan ik als life coach nog meer mensen bereiken die willen investeren in zichzelf. Ik vraag je dus mij aan te bevelen als coach en blogger.

Hoe? Heel simpel. Beveel mij aan als coach bij mensen en bedrijven. Beveel mijn site en artikelen aan via social media sites zoals twitter, hyves, facebook, linked-in of op welke andere manier dan ook. Een linkje plaatsen op je eigen site mag natuurlijk ook. Ken je mensen uit de media, nog beter!

Durf om hulp te vragen

Bovenstaande klinkt misschien erg brutaal en dat is het ook. Maar brutale mensen hebben nu eenmaal de halve wereld. In Amerika hebben ze hier al wat minder moeite mee, maar in Nederland? In Nederland zijn we dit niet gewend. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, en steek je hoofd vooral niet boven het maaiveld uit. Jammer, want als je mensen niet laat weten wat je wilt en wat je nodig hebt, is de kans erg klein dat ze je zullen helpen.

Dit is het geheim. De meeste mensen willen namelijk graag helpen. Ga maar even bij jezelf na. Als iemand jou iets vraagt en je kunt hem of haar helpen, zou jij dit dan doen? Waarschijnlijk ben je eerder geneigd te helpen bij mensen die je kent zoals vrienden, familie of collega’s. Maar als een wildvreemde een simpel verzoek doet en je kunt hem met weinig moeite helpen, zou jij dit dan weigeren? Wat voor gevoel geeft het je als je iemand helpt?

De angst voor afwijzing

De meeste mensen willen dan misschien wel helpen, maar hoe zit het dan met om hulp durven vragen? Wie durft dit? En durf jij dit? Wat als er iemand nee zegt, wat dan?

Veel mensen durven niet te vragen uit angst voor afwijzing. Wat dat betreft steek ik de hand in eigen boezem. Ik had hier vroeger erg veel last van. Een meisje mee uitvragen? Dat was wel erg eng, stel dat ze nee zou zeggen. En dus deed ik het niet. Of iemand om hulp vragen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar hoeveel kansen ben ik hier wel niet door misgelopen?

Het verschil tussen succesvol zijn en niet is erg klein. Vaak zijn succesvolle mensen beter in staat hun wensen te uiten en zijn ze minder bang voor afwijzing. Eén ding is zeker, hoe meer mensen je vraagt, hoe meer kans er is dat er iemand je wilt helpen. Uiteindelijk gaat er iemand ja zeggen.

Wees brutaler

Wees dus wat brutaler en vraag wat je nodig hebt. Je zult versteld staan van de mensen die je gaan helpen. En, ook niet onbelangrijk, misschien kun jij ook iemand helpen die hier om vraagt. Iemand echt verder kunnen helpen geeft namelijk een heel goed gevoel.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one
  • Jessica den Oever Nov 8, 2010, 11:34 am

    Leuk artikel, met een duidelijke boodschap 🙂 Ik denk dat veel mensen zich hiermee kunnen identificeren.

Leave a Comment