Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Hoe zoek ik de beste coach?

Voor mensen die op zoek zijn naar een coach kan het soms overweldigend zijn om de beste en meest geschikte coach te vinden voor hun situatie. Er zijn coaches in vele soorten en smaken en iedereen lijkt wel een andere aanpak te hebben. Hoe vindt je dan de voor jou geschikte coach en hoe zoek je een coach die bij je past?

Een goede match tussen coach en cliënt is zeer belangrijk. De meeste coaches bieden hier gelegenheid voor doormiddel van een introductie of kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek dient tevens om de coachvraag, hetgeen waarop men gecoacht wil worden, helder te krijgen en af te speken hoeveel sessies nodig zijn en voor welk tarief. Tevens zal men kijken of er geen belemmeringen, zoals een psychische stoornis die beter behandeld kan worden door een specialist, een samenwerking in de weg staat.

In een voorgaand artikel wat is een life coach en wat doet hij precies heb ik uitgelegd wat ik precies doe als life coach. In dit artikel heb ik tevens een overzicht gemaakt van de meest gangbare type coaches die er op dit moment in Nederland te vinden zijn. Dat maakt het zoeken naar de beste coach net iets gemakkelijker.

Business coach

De voornaamste focus van de business coach ligt op het begeleiden van ondernemers en hun werknemers. Denk hierbij aan het coachen van personeel en loopbaancoaching. Ook het coachen op ondernemerschap kan onder business coaching vallen. Business coaches hebben dan ook vaak zelf een zakelijke achtergrond en zijn gepokt en gemazeld in het ondernemerschap.

Executive coach

De executive coach richt zich op de top van een bedrijf en coacht managers, executives en ondernemers en de issues die ze tegenkomen.

Loopbaancoach

Een loopbaancoach richt zich met name op de loopbaan ontwikkeling van de cliënt. Hoe vind ik de juiste baan of wat gaat de volgende stap worden in mijn carrière? Zie ook mijn artikel loopbaancoaching voor loopbaanbegeleiding en loopbaanadvies.

Lichaamsgerichte coach

Lichaam een geest zijn nauw met elkaar verbonden. De lichaamsgerichte coach erkent dit en coacht door het lichaam te gebruiken tijdens de sessies. Dit kunnen lichaamsgerichte oefeningen zijn of het gebruik van de ademhaling.

Life coach

Een life coach werkt met het hele leven van een cliënt (de coachee), en hoe hier het beste uit te halen. Dit betekent dat de life coach niet alleen coacht op zakelijke kwesties en problemen; maar juist ook het privé leven van de cliënt zal meenemen.

Mental coach

Mental coach is een verzamelnaam voor coaches die mentale cognitieve tools en methode gebruiken. De NLP coach is b.v. een mental coach.

NLP coach

De NLP coach richt zich voornamelijk op één methode, namelijk: Neuro Linguïstisch Programmeren.

Outplacement coach

Een outplacement traject wordt vaak aangeboden, binnen het sociaal plan van een onderneming, indien iemands functie overbodig is geworden en er gezocht moet worden naar een vervangende baan buiten het bedrijf. Een outplacement coach begeleidt zijn cliënten binnen dit traject.

Personal coach

Zie de omschrijving bij life coach. In principe zijn de meeste vormen van coachen personal en personal coach is dan ook een redelijk algemene term die te pas en te onpas wordt gebruikt.

Relatie coach / relatie therapeut

Een relatie coach houdt zich bezig met de relaties tussen mensen. Vaak gaat het hier over houden van elkaar en of mensen wel of niet uit elkaar willen gaan.

Spiritueel coach

Een spiritueel coach richt zich meer op het spirituele, soms paranormale, en werkt b.v. met het enneagram of doet aan chakra balancing.

Systemisch coach

Door op een andere manier naar mensen en omstandigheden te kijken ontdek je patronen die je normaliter niet ziet. Een systemisch coach maakt voornamelijk gebruik van opstellingen. Mensen zijn onderdeel van een groep, b.v. een familie of bedrijf, en als iemand niet de juiste plaast inneemt staat hij of zij niet in zijn kracht.

Teamcoach

Een teamcoach richt zich op teams en teamontwikkeling. Hoe kunnen teams effectiever werken en welke conflicten zijn er binnen en tussen teams op te lossen.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment