Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Word succesvol als ondernemer van je eigen leven

Misschien realiseer je het nog niet, maar je bent op dit moment ondernemer: ondernemer van je eigen leven. Of je een bedrijf hebt of niet, bewust of onbewust je leven vorm geeft, en het leuk vind of niet: jij alleen bent verantwoordelijk voor het resultaat, niemand anders. Dit is de keus die je hebt: wil je een succesvol leven of een middelmatig leven? Wil je controle over je eigen leven, of is het andersom en zijn het de gebeurtenissen en de mensen om je heen die jou controleren?

Ondernemerschap hoeft zich niet te beperken tot alleen het bedrijfsleven. Het is ook van toepassing op ons privé-leven. Eigenlijk is iedereen ondernemer. Succesvolle ondernemers hebben één ding gemeen. Ze pakken hun kansen en hebben een heldere visie en doel over wat je willen doen met hun onderneming. Kun je in alle eerlijkheid zeggen dat je hetzelfde doet met jouw privé leven? Hoeveel heb jij geïnvesteerd in een succesvol leven?

De meeste artikelen op deze site zijn bedoeld om je bewust te maken van jezelf zodat jij je eigen leven vorm kunt geven, zoals jij dat wilt. Je hoeft het niet eens te zijn met alles wat ik schrijf, maar ik hoop wel dat je gaat nadenken over je eigen leven: de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Denk voor jezelf, dit is de eerste stap naar een bewuster leven.

Hieronder staan 11 punten die je kunnen helpen met het leven te leiden zoals jij dat wilt. Word succesvol als ondernemer van je eigen leven:

 • Neem verantwoordelijkheid over je eigen leven. Neem verantwoordelijkheid en stop met anderen de schuld te geven. Kom uit de slachtofferrol.
 • Denk als een miljonair. Leef je leven met de intentie om winst te maken. Er is niets fout met het verdienen van geld. Je kunt geld pas uitgeven, b.v. aan goede doelen, als je het daadwerkelijk hebt. Hoe meer je hebt, hoe meer je kunt delen met anderen.
 • Wees optimistisch en positief; dit zet de juiste toon voor je leven. Zie: gebruik de kracht van positief denken om je leven te veranderen.
 • Maak plezier. Zie het leven als een groot spel en geniet van iedere minuut.
 • Neem risico’s. Je kunt alleen vooruit komen als je risico’s neemt. Risico’s zijn onderdeel van het leven. Geen risico’s willen nemen is een risico op zich omdat je hierdoor kansen mist wanneer die zich voordoen. Stilstand is achteruitgang.
 • Omarm veranderingen, verzet je er niet tegen en zie het als een kans. Niets blijft hetzelfde, verandering is normaal en onderdeel van het leven. Zie: iedere verandering is een kans om te groeien.
 • Weet wat nodig is om succesvol te zijn. Wil je succesvol zijn en iets bereiken dan zul je er moeite voor moeten doen. In één van mijn vorige artikelen, de formule voor een succesvol leven, staat dat succes = passie + talen + Inspanning. Ik denk dat er weinig verschil is tussen het leiden van een onderneming en ons privé leven. De formule werkt voor allebei.
 • Stel prioriteiten, weet wat belangrijk is en wat niet. Beheer je tijd efficiënt en versimpel je leven.
 • Laat jezelf zien. Je kunt niet succesvol zijn zonder mensen te laten weten dat je bestaat. Promoot je eigen merk.
 • Wees niet bang om hulp te vragen als dit nodig is.
 • En tot slot: wees niet bang voor succes. Zie mijn artikel: wees niet bang en geniet van veel succes.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one

Leave a Comment