Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Wees niet bang en geniet van veel succes

Vorige maand kwam ik erachter dat mijn Engelstalige site, patrickschriel.com, 1 jaar oud was. Dit was een reden voor een klein feestje omdat het beginnen van de site aanleiding was tot een grote verandering in mijn leven. Toen ik patrickschriel.com begon besefte ik nog niet wat het allemaal in gang zou zetten. Sinds mei vorig jaar heb ik ook deze site, patrickschriel.nl, en ik sta nu op het punt op mijn eigen coach praktijk te starten.

Het lukt mij om op geregelde basis, gemiddeld één keer per week, een artikel te plaatsen. Op de Engelstalige site zijn het er al meer dan 70. Uit de reacties en de statistieken blijkt dat er veel mensen zijn die mijn sites bezoeken en de artikelen lezen. Het schrijven gaat mij steeds beter af, ik heb nieuwe vrienden gemaakt en er komen steeds meer bezoekers op beide sites. Patrickschriel.com en patrickschriel.nl zijn een groot succes.

Schrijven voor beide sites is leuk om te doen en terwijl ik hier mee bezig was realiseerde ik mij dat ik hier mijn beroep van wil maken. Persoonlijke ontwikkeling is mijn passie, dus waarom zou ik hier anderen dan ook niet mee willen helpen? Het ene leidde tot het andere en de lente van vorig jaar ben ik begonnen aan een twee jarige LifeCoach studie. Ik ben hier erg enthousiast over en kijk uit naar het komende jaar. Je ziet dat ik erg trots ben op wat ik nu al bereikt heb.

Een onderdeel van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling is dat ik niet langer bang ben voor succes. Het is geeneens zo lang geleden dat ik dat wel was en vaak dacht: je bent nu wel een beetje succesvol, maar hoelang zal het duren? Ik was negatieve instructies naar mijn onderbewustzijn aan het sturen die er voor zorgden dat ik mijzelf niet toestond om echt succesvol te zijn. Ik was bang voor succes, en het succes was bang voor mij.

Mijn eigen geluk was geen belangrijk doel. Ik leefde liever een gemiddeld leven, tevreden met wat ik had, dan mijn passie te volgen om er alles uit te halen. Hoe hoger ik klom, des te lager ik kon vallen was mijn motto en door dit te doen beperkte ik mijn eigen succes: een zelfvervullende voorspelling. Ik wist dat andere mensen succes konden hebben, maar ik?

Dat was de oude ik. Sinds die tijd heb ik gewerkt aan mijn eigen zelfvertrouwen en ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Ik ben hierdoor een gelukkiger persoon geworden, niet langer bang voor mijn eigen succes. Ik geniet van succes en kan het ook delen met anderen. Dit zelfvertrouwen wens ik anderen ook toe omdat ik mij realiseer dat een gebrek aan zelfvertrouwen iets is waar heel veel mensen last van hebben.

Ik heb ook geleerd dat geluk niet iets is dat je kunt krijgen in de toekomst. Het heeft te maken met hoe je denkt. Als je wilt kun je nu en op ieder ander moment gelukkig zijn. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf toestaan om gelukkig te zijn. Veel mensen hebben doelen in hun leven maar vergeten te genieten op de weg naar hun doel. Wat is er zo leuk aan hard werken zonder ervan te genieten? Geniet van ieder moment. Het is niet het eind resultaat wat belangrijk is, maar de weg ernaartoe.

Wanneer je een doel bereikt hebt, vergeet het niet te vieren. Vier de kleine successen en vier de grote successen. Geniet van iedere stap die je zet, geniet van ieder moment in je leven; Doe je dit dan wordt gelukkig zijn een manier van leven. Wees niet langer bang voor je eigen succes. Geniet van veel succes. Als het mij gelukt is, lukt het jou ook.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment