Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

De formule voor een succesvol leven

Op deze site staan artikelen zoals hoe ontdek ik mijn passie en wat is succes. Ik geloof dat je passie volgen één van de ingrediënten voor een succesvol en gelukkig leven is. Maar is het volgen van je passie alles wat je moet doen om succesvol te zijn? Zou het echt zo gemakkelijk zijn?

Ik geloof dat passie je heel ver kan brengen maar dat het alleen niet genoeg is. Er zijn nog een paar andere ingrediënten nodig voor een succesvol en gelukkig leven. Laten we eens gaan kijken naar de formule voor een succesvol leven.

Passie

Ten eerste hebben we passie nodig. Hier volgt mijn definitie van passie: dingen waar je gepassioneerd van bent gaan met gemak, geven blijdschap en voldoening. Ze geven je energie. Zonder passie, en dus met tegenzin, gaan dingen moeilijker, veroorzaken stress en veel weerstand. Ze kosten energie. Voor mij is passie alles, zonder passie mis ik de creativiteit en inspiratie om nieuwe dingen te ondernemen of oplossingen te bedenken.

Talent

Talent is het tweede ingrediënt. Passie brengt je ver, maar zonder talent is de kans dat je niet zult slagen groot.

Iedereen is geboren met een aantal talenten en kern kwaliteiten. Dit zijn de vaardigheden waar we van nature goed in zijn. Ik ben b.v. goed in luisteren; dit is één van mijn kwaliteiten en ik kan deze vaardigheid, dit talent, gebruiken voor luisteren met empathie en gevoel tijdens mijn coachings sessies. Ik hoefde mijzelf hiervoor niet te trainen, ik heb het talent van nature al.

Stel je hebt een passie voor voetbal, je bent helemaal gek van deze sport. Zonder het nodige talent zul je het waarschijnlijk niet verder schoppen dan amateur. Met het talent kun je de top bereiken.

Het goede aan talent is dat je het kunt ontwikkelen. Natuurlijk, iemand die weinig muziek gevoel heeft zal nooit een beroemd pianist worden. Maar iemand met gemiddeld talent, genoeg passie en doorzettingsvermogen kan het heel ver brengen.

Inspanning

Inspanning is de derde succes factor. Zonder inspanning kun je niet slagen; als je niet doorzet zul je falen. De meest succesvolle mensen hebben één ding gemeen; ze geven niet op, ze zijn vastbesloten om te slagen. Wanneer dingen niet gaan zoals zij willen, proberen ze het gewoon opnieuw totdat ze wel slagen.

De formule voor een succesvol leven

Nu is het tijd om de drie succes ingrediënten samen te brengen in de formule voor een succesvol leven.

Succes = Passie * Talent * Inspanning

Alle drie zijn belangrijk. Passie geeft je de energie om te starten, om door te gaan. Je hebt talent nodig om je te profileren. Inspanning is het laatste ingrediënt. Je kunt gepassioneerd zijn over iets, genoeg talent hebben, maar je kunt niet zonder inspanning om er iets van te maken. Laat je iets weg uit de formule, of het nu passie, talent of inspanning is; succes zal dan moeilijk zijn, zo niet onmogelijk.

Maar gebruik je passie samen met één van je talenten, en ben je vastbesloten om te slagen, is het erg moeilijk om te falen. Er voltrekt zich dan een magisch proces: Je hebt de formule voor een succesvol leven gevonden.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

2 comments… add one
 • Theo Moorman Sep 14, 2017, 8:47 pm

  Patrick, complimenten voor je site en de inhoud.
  top!

  geef je wel eens een presenties in het land?

  groet Theo Moorman

 • patrick Sep 27, 2017, 2:21 pm

  Theo, dank je wel. Ja, ik geef ook presentaties/lezingen in het land, maar altijd wel op uitnodiging.

Leave a Comment