Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Mensen helpen maakt het verschil

Een verschil maken is makkelijker dan de meeste mensen denken. Je hoeft geen boek te schrijven of een beroemd iemand te zijn om een echt verschil in de wereld te maken. Iedereen heeft de kracht om een verschil te maken en je kunt er direct mee starten om iets te veranderen en een positieve bijdragen te leveren door iemand blij te maken.

Stel je hebt een rot dag op je werk, niet gaat zoals je graag zou willen, je bent boos op jezelf en iedereen om je heen. Wanneer je het kantoor verlaat merk je dat je auto een lege band heeft. Zou het niet prettig zijn als op dat moment één van je collega’s of een vreemdeling een helpende hand zou bieden? Ik schat dat deze hulp, dit aanbod om te helpen, de situatie minder erg maakt dan je eerst dacht. Het zou zomaar een glimlacht op je gezicht kunnen brengen, misschien wel voor de eerst keer die dag.

Maak een bewuste keus om te helpen

Dit is wat ik doe: ik maak een bewuste keus iets voor iemand te doen, om ze blij maken. Ik doe dit op zijn minst één keer per dag. Dit kan een collega, een vriend, een familie lid, een winkelbediende, of een volslagen vreemdeling zijn. Het maakt niet uit; ik help iemand, doe iets aardigs, doe ze een plezier of maak ze aan het lachen. Ik doe iemand een gunst, maak ze blij zonder iets terug te willen ontvangen. Dit kan zo simpel zijn als twee woorden zeggen: Dank je. Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen “vergeten” anderen te bedanken. Dit alleen kan een groot verschil maken.

Mensen helpen

Het mooie van mensen helpen, zelfs met een klein gebaar, is dat je niet alleen die persoon zelf helpt, maar dat je hiermee de mogelijkheid hebt om anderen ook te helpen. Wanneer je “dank je” tegen iemand zegt, een service waardeert of je hulp aanbied, zend je positieve energie uit naar die persoon. Deze energie heeft een impact op hem of haar, hun stemming zal verbeteren waardoor dit weer impact heeft op de personen waar zij mee in aanraking komen. Dit is een van soort domino effect dat uiteindelijk iedereen op deze planeet kan bereiken en de weg naar jou terug zal vinden op een moment dat je dit het minst verwacht.

Toen ik vorig jaar terug kwam uit New York kocht ik op het vliegveld een cadeautje voor mijn dochtertje met de dollars die ik over had. Toen ik alle losse munten aan het tellen was kwam ik 90 cent tekort. De vrouw achter de toonbank bood spontaan aan om het verschil bij te leggen van haar tipgeld. Dit was een erg vriendelijk gebaar en na onze ontmoeting verliet ik New York met het gevoel dat zeker niet iedereen in New York onbeleefd en nors is. Haar gulheid en dat van anderen in New York maakte een groot verschil.

Maak het verschil

Mensen helpen, een verschil maken door iemand blij te maken is niet iets nieuws. Vele zijn mij hierin voorgegaan en je vindt dit advies in de meeste boeken over persoonlijke ontwikkeling of Internet sites over dit onderwerp. Dus waarom dan dit artikel? Aardig zijn naar anderen is iets wat we maar al te gemakkelijk vergeten. Soms moeten we herinnerd worden aan de simpele dingen die het meeste effect op ons en de mensen om ons heen hebben.

Ik nodig je uit mijn advies te volgen, maak het verschil en maak iemand blij. Nodig je vrienden, familie en collega’s uit hetzelfde te doen. Span je iets meer in, en neem niet alles als vanzelfsprekend; maak iemand blij zonder iets terug te verwachten. Wees dankbaar voor de service die mensen je bieden, dank ze, wees gul. Help mensen met vragen. Help ze zonder dat ze doorhebben dat je hun helpt. Maak een bewuste keus om een verschil te maken in het leven van iemand anders. Één iemand helpen is alles wat nodig is om een verschil te maken in de wereld van vandaag. Mensen helpen maakt het verschil en is het mooiste wat er is.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one
  • Karina Nov 30, 2011, 9:23 pm

    Hallo Patrick

    Mooie inspirerende woorden. Ik help ook anderen. Maar het is zo jammer dat het een bewuste keuze is. Eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn. En ook als gever krijg je er veel voor terug. Een bedankje, een lach, een vriendelijke blik. Dit geeft mij ook een goed gevoel. Dit is inderdaad een domino effect. Maar wat jij beschrijft is ook een soort van pay it forward systeem. Heb je die film al weleens gezien? Ga zo door!!

    Groetjes Karina

Leave a Comment