Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Thesis WordPress theme recensie

Wanneer je een vaste bezoeker van deze site bent zul je wellicht gemerkt hebben dat ik het uiterlijk van de site ingrijpend heb veranderd. De reden hiervoor is dat ik over ben gegaan op een nieuw WordPress theme, het Thesis WordPress theme.

Het mooie van WordPress is dat het gemakkelijk te gebruiken en aan te passen is, HTML kennis is niet echt noodzakelijk. Aanpassingen kunnen op twee manieren worden gedaan: Met plugins voeg je extra functionaliteit aan je site of blog toe en met themes kun je het uiterlijk veranderen en zo een eigen identiteit creëren.

Thesis Theme for WordPress:  Options Galore and a Helpful Support Community

Zoals je misschien weet zijn er twee soorten WordPress themes beschikbaar; gratis themes die gedownload en gebruikt kunnen worden zonder kosten en commerciële themes zoals Thesis. Het zal je niet verbazen dat de commerciële themes vaak mooier zijn en meer mogelijkheden hebben.

Thesis theme

Waarom heb ik mijn oude theme ingeruild voor Thesis? Het was niet dat ik mijn oude (gratis) design niet meer leuk vond; sterker nog, ik vond het best wel mooi. Maar het beperkte mij behoorlijk in de veranderingen die ik wilde maken. Ik gebruikte Thesis al op mijn Engelstalige site patrickschriel.com en wilde een zelfde soort design aanhouden. Ook geloofde ik dat mijn oude theme mij enigszins beperkte in SEO (Search Engine Optimalization).

Voordat ik Thesis kocht heb ik eerst wat onderzoek op het Internet gedaan en vond dat de mensen die Thesis gebruikte er bijna allemaal enthousiast over waren. Het Thesis theme is erg flexibel, goed voor SEO en de ondersteuning van DIY Themes (de makers van Thesis) is ook erg goed. Thesis is meer dan een normaal WordPress theme. De makers refereren aan Thesis als een platform, dat volledig aangepast kan worden aan alle mogelijke wensen.

Aanpassingen in Thesis kunnen op twee manier worden gedaan. Door het aanpassen van de Thesis Options en Design schermen in de WordPress admin pagina’s of door het toevoegen van code in de custom.css en custum_functions.php bestanden. Een voorbeeld hiervan is het logo van deze site (bovenaan) wat is toegevoegd. Ik heb eerst een logo ontworpen, dit bestand op de site gezet, en de code hiervoor toegevoegd aan de custom.css en custom_fuctions.php bestanden. Ik ben van huis uit geen programmeur, maar door de uitmuntende Thesis voorbeelden die op het Internet beschikbaar zijn was het uiteindelijk erg gemakkelijk om mijn eigen identiteit aan patrickschriel.nl toe te voegen. Met de nieuwe versie, Thesis 1.8 is het zelfs mogelijk om de kleuren om je site te veranderen doormiddel van de Thesis menu’s of een banner bovenaan je site toevoegen. Een kind kan de was doen.

Wees wel gewaarschuwd dat Thesis geen theme is dat je kant-en-klaar kunt gebruiken. Voor de beste resultaten zul je het een en ander moeten aanpassen. Je hoeft dit echter niet te doen, maar zonder aanpassingen ziet het er een beetje saai uit. Het werk wel en ziet er wel direct mooier uit dan de meeste gratis themes, maar voor de echte kracht van Thesis is het aan te raden om Thesis aan te passen. Je zult er dus wat tijd in moeten steken om tot het beste resultaat te komen.

Als aanpassen niets voor jou is, denk ik dat je beter gebruik kunt maken van een ander (gratis of commercieel) WordPress theme. Of kun je misschien eens kijken naar Artisteer, wat een WordPress theme generator is. Maar als je er wat moeite voor wilt doen is er op dit moment geen beter WordPress theme beschikbaar dan Thesis.

Ik ga door met het aanpassen van mijn site met Thesis. Verwacht meer veranderingen in de nabije toekomst nu ik weet hoe het werkt. Thesis is wat mij betreft een aanrader.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment