Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Iedere verandering is een kans om te groeien

Hoe kun je omgaan met veranderingen?

Denk je dat er persoonlijk groei kan zijn zonder enige prestatie? En kan er verandering zijn zonder enige vorm van weerstand? Hoe groter de kans om te groeien, des te meer kans op kwesties die opkomen en opgelost dienen te worden. Het is een natuurlijke wet. Hoe meer een persoon aan kan, des te meer hij krijgt. Weet jij hoe je moet veranderen en groeien? Ga jij de uitdaging aan? Echte verandering komt niet gemakkelijk, je zult ervoor moeten werken. Persoonlijke ontwikkeling is dan ook voor moedige mensen. Je zult blijvende verandering moeten verdienen. Maar iedere verandering is ook een kans om te groeien.

Wanneer je groeit, misschien wel door een transformatie in je leven, zul je het oude moeten loslaten om ruimte te maken voor het nieuwe. Dit is een natuurlijk proces en kan niet plaatsvinden zonder enige onrust in je leven. Hier zul je doorheen moeten om verder te kunnen. Ik zie dit altijd als een soort test om te zien of ik klaar ben voor de volgende stap. Wanneer geslaagd, ben ik klaar voor grotere en betere dingen.

Terugkijkend op mijn eigen leven: Alle belangrijke veranderingen die plaats hadden, lessen die ik moest leren en persoonlijke groei, allemaal, gingen hand in hand met het kwesties die ik moest oplossen of mensen die hier tegen waren. Gelukkig zette ik door en kon ze allemaal overwinnen; eenmaal overwonnen verdwenen ze en kon ik verder met mijn groei. Iedere belangrijke verandering was een kans om te groeien. Iedere weerstand die ik overwon maakte mij sterker.

Vorig jaar kwam er een ander kans om verder te groeien. Ik was al lange tijd geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en besloot deze passie actiever op te pakken, deze website op te zetten en een opleiding tot LifeCoach te volgen. Dit betekende tevens dat ik een investering in een twee jarige studie moest maken. Deze beslissing, en de acties die hiermee samen vielen, was genoeg om mijn leven op zijn kop te zetten. Ik onderga een ware transformatie en het is geen verrassing dat ik nu verschillende uitdagingen moet aangaan die hand en hand gaan met de belangrijke veranderingen in mijn leven.

Ik zie het leven als een reis en de uitdagingen die ik tegenkom als een kans te veranderen. In mijn leven krijg ik de nodige kansen om te groeien. Deze keer is niet anders. Het feit dat bepaalde kwesties en uitdagingen naar boven komen is bewijs dat ik op de juiste weg ben. Ik ben hier zeer enthousiast over en ik weet dat ik ook deze zal overwinnen.

Verandering is natuurlijk, niet iets om bang voor te zijn; want niets blijft hetzelfde. Jij mag misschien niet veranderen, anderen doen dit wel. Verandering is een kans om te groeien. Hoe je met verandering om gaat is bepalend voor de uitkomst. Loop je ervan weg, dan zul je niet groeien en zul je dezelfde uitdaging op een later moment in je leven tegenkomen, wanneer je er wel klaar voor bent.

Als je, bewust, de uitdaging aan gaat kan er iets schitterends ontstaan. Verandering kan een katalysator zijn voor iets veel beters. Door verandering kun je groeien, het kan je transformeren. Onthoudt dat persoonlijke ontwikkeling is voor moedige mensen. Je zult blijvende verandering moeten verdienen. Wanneer je geleerd hebt om te gaan met verandering, geleerd hebt on te groeien, is er geen weg meer terug, alleen nog maar vooruit. Iedere verandering is een kans om te groeien. Ga jij de uitdaging aan?

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment