Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Wat is er mis met positief nieuws?

Onze huidige samenleving is geobsedeerd door negativiteit. We genieten ervan om te lezen, of te kijken op TV , over iemand anders ongeluk. Of dit nu het huwelijk van een bekende Nederlander is, de carrière van een politicus of alweer een conflict in het Midden Oosten.

Heb je ooit al die negativiteit, in kranten, het internet of op TV, wel eens geteld? Waar is al het goede nieuws gebleven? Laat mij het eens anders vragen: Hoe zit het met jezelf? Hoeveel goede dingen kom jij tegen? Focus jij je op al de negatieve dingen die er rondom je gebeuren? Of op al het goede, op het geluk in en rondom je?

Er gebeuren veel positieve dingen in de wereld. Ik wed dat er veel meer positieve dingen zijn dan negatieve; maar willen we dat wel zien? Ik denk dat dit voornamelijk te maken heeft met ons perspectief. Als onze focus alleen gericht is op al het negatieve rondom ons, dan zullen we dat zeker vinden. Het enige wat we hoeven te doen is ons perspectief te veranderen, van een negatieve naar een meer positieve, en we zullen ook de positieve dingen ervaren.

Hier is een klein experiment om te proberen gedurende de komende weken:

  • Probeer het grootste gedeelte van je tijd te focussen op alle positieve dingen die gebeuren. Zie je iets negatiefs of TV, zet hem dan uit of ga naar een ander kanaal met een meer positieve boodschap. Weiger ook te kijken naar internet pagina’s of kranten met hoofdzakelijk negatieve inhoud.
  • Waar je ook naar toe gaat, probeer het een beetje beter achter te laten dan het was. Dit kan iets simpels zijn als een glimlach naar een winkelbediende, een compliment naar een collega of laat wat wisselgeld achter in de handen van een zwerver. Wees aardig voor iemand, of die iets goeds, tenminste 1 keer per dag.

Het idee is om op een andere manier te kijken naar de wereld om je heen. Als je anders naar dingen gaat kijken zullen ze vanzelf veranderen. Verander je perspectief. Kijk wat voor invloed dit op je heeft. Kijk hoe het je blijer en positiever maakt dan voorheen.

Ik zou graag willen weten hoe dit experiment je vergaan is. Je kunt je commentaar achter laten aan het eind van dit bericht. Veel succes!

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment