Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Een eenvoudig leven is een rijker leven

Het leven was nooit bedoeld om complex te zijn. Net zoals water vloeit leven het beste zonder obstakels en neemt de kortst mogelijke route tot de bestemming, wanneer mogelijk. Al het andere geeft onnodige weerstand en stress. Als je kijkt naar de natuur dan is er een natuurlijke flow en ritme die alles omvat. Alles, met een uitzondering: het menselijke ras. We zijn vergeten wat een eenvoudig leven is.

Eenvoudig leven

In essentie is het leven eenvoudig: Je eet wat, ontspant een beetje, maakt plezier en alles komt wel goed. Zo zou het eigenlijk moeten zijn, en kan het ook zijn. Toen het menselijke ras nog jong was, en het leven simpel en eenvoudig, leefde we van de dingen die de natuur ons gaf. Maar kijk eens hoe we er nu voorstaan: In plaats van een rijk en eenvoudig leven waar schoonheid gevonden kan worden in de kleine dingen hebben we alles omgedraaid. We maken simpele zaken complex. Meer complex dan ze zijn, en besteden onze tijd en energie aan zaken die er niet toe doen. Het leven is een worsteling geworden.

Kijk eens naar de volgende voorbeelden. Komen ze bekend voor?

  • In plaats van samen te werken concurreren we met elkaar tot genoegen van ons ego. We weigeren toe te geven en vechten tot het bittere einde, zelfs als we weten dat we fout zitten. Vaak zijn er twee verliezers door dit gedrag.
  • We vertrouwen meer op onze gedachten dan ons gevoel. Stress is een indicatie dat er iets mis kan zijn met onze perceptie en hoe wij dingen zien. Is het geen tijd om onze stressvolle gedachten te onderzoeken?
  • Rijkdom is een gedachte. Vaak geloven we dat rijkdom alleen met onze bankrekening te maken heeft. Er is echter zoveel meer dat ons rijk kan maken.
  • We zien nauwelijks de schoonheid in de kleine dingen. Wanneer was de laatste keer dat je genoot van een wandeling in het bos, luisterend naar de vogels hoog in takken boven je?
  • In plaats van veranderingen te omarmen, als iets natuurlijks, verzetten we ons en raken in de stress. Ik kan je één ding beloven: niets blijft hetzelfde. Verandering is heel normaal.
  • We plannen tijd om te ontspannen i.p.v. een ontspannen leven te leiden.
  • We werken veel uren om te zorgen dat onze kinderen niets tekort komen, maar hierdoor zien we ze nauwelijks. Wat denk je dat ze fijner vinden? Meer speelgoed of een ouder die er altijd voor ze zijn?
  • Wat is zo belangrijk aan de kleren die je draagt? De merknaam of hoe ze zitten? En wat koop je nu precies? Een image voor jezelf? Wat probeer je te verbergen? Je ware zelf?
  • Hoeveel spullen heb je de afgelopen jaren om je heen verzameld? Is het geen tijd om afscheid te nemen van dingen die je niet langer nodig hebt?
  • Werk je eraan om in de toekomst gelukkig te worden? Wat is er precies mis met nu gelukkig zijn?

Er zijn veel meer voorbeelden die ik niet genoemd heb maar ik hoop dat je mijn punt begrijpt. In essentie is een simpel en eenvoudig leven een rijker leven wat geen worsteling hoeft te zijn. Minder dingen en zaken om je zorgen over te maken geeft ruimte voor groei: op persoonlijk en zakelijk vlak.

Geniet van een eenvoudig leven

Waarom neem je het leven zo serieus? Laat los en geniet van wat er gaat gebeuren. Kies voor een eenvoudig leven. Stel je voor dat je in een boot op een rivier zit. De stroom zal je leiden. Als jij je verzet loop je de kans overboord te vallen. Laat los en de rivier zal je leiden naar plekken die je nog nooit gezien hebt. Geniet van de tocht. De beste dingen in het leven zijn simpel. Een eenvoudig leven is een rijker leven.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

1 comment… add one

Leave a Comment