Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Wees authentiek met coaching

Is het niet raar dat we een groot gedeelte van onze jeugd besteden aan een opleiding waarin we leren lezen en schrijven, leren om te rekenen en ons bekommeren over de geschiedenis van ons land; maar dat we nooit geleerd worden hoe echt te leven? Simpele kennis om te leren communiceren met mensen en met onszelf. Hoe we een succesvol, gelukkig persoon kunnen zijn en hoe richting te geven aan ons eigen leven wordt ons niet geleerd. Wat een verspilling!

Als we geluk hebben leren onze ouders ons een aantal normen en waarden. Normen en waarden die gebaseerd zijn op hun eigen ervaringen, educatie en wat zij denken dat goed is voor ons. Ze leren ons het beste wat ze kunnen bieden.

Hoewel, goed bedoeld, is dit meestal niet genoeg. Tenzij onze ouders perfecte rol modellen zijn, moeten we het vooral zelf leren. We leren te leven met vallen en opstaan. Soms werkt dit wel, soms niet. We hebben een baan die onze passie niet is en relaties die vaak niet werken. Dit alles simpelweg omdat we niet geleerd hebben ons volledig potentieel te benutten en authentiek te zijn.

Authentiek

Gedesillusioneerd komen we tot de conclusie dat de droom die we als kind hadden, niet uit is gekomen. Geen wonder dat zo veel mensen lijden aan burn-out verschijnselen en depressies en op zoek zijn naar een beter leven. We willen weer authentiek zijn. We vertrouwen op leermeesters (goeroes), zelf hulp boeken, cursussen of persoonlijke ontwikkeling programma’s om verder te komen. Dit allemaal om de schade in te halen van de ontbrekende levenslessen uit hun jeugd.

Het bovenstaande hoeft natuurlijk niet voor iedereen waar te zijn maar feit blijft dat lang niet iedereen zijn volledig potentieel benut en leert ontdekken wie ze echt zijn; hun authentieke zelf.

Maar hoe benutten we dan ons volledig potentieel?

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei gaat niet over het aanleren van nieuwe trucjes, maar over het (leren) ontdekken van je ware zelf en je kern waarden: Het loslaten van alle slechte gewoonten en overtuigingen die je hebt aangeleerd. Dit betekend ook dat een bepaalde methode die goed is voor de een niet de juiste aanpak voor de ander hoeft te zijn als zijn kern waarden en overtuigingen niet hetzelfde zijn. Dit is gelijk dan ook een rede waarom er zoveel zelfhulp boeken en verschillende methoden zijn. Hoewel de meeste van de methoden heel goed werken voor de schrijven of leraar, heeft dit niet te beteken dat dit voor iedereen van toepassing is. Als ze niet dezelfde kern waarden en overtuigingen delen, zal het niet werken.

Nu is er natuurlijk niets tegen het volgen van je eigen weg om je ware zelf te ontdekken. Een weg die met veel plezier, inspiratie en beloning gevolgd kan worden. Een weg waarmee ook grote resultaten zijn te bereiken. Maar ook een weg met de nodige obstakels en teleurstellingen. Vooral als blijkt dat de gekozen methode toch niet blijkt te werken.

Coaching

Een coach kan daarin helpen. Een goede life coach (ook soms geschreven als lifecoach, personal coach of persoonlijk coach) is een expert, en getraind, om mensen te helpen hun eigen leven vorm te geven. Hierdoor zijn ze in staat om als een regisseur hun eigen leven te ontwerpen: In controle te zijn over hun eigen leven, in plaats dat het leven en de situaties controle heeft over hun.

Coaching is niet de goedkoopste oplossing. Het is zeker duurder dan het kopen van een boek over persoonlijke ontwikkeling. Je moet het echter zien als een investering. Een investering in een beter leven. 4 of 5 coaching sessies zijn misschien al wat nodig is om je leven op het juiste spoor te zetten, nieuwe inzichten te krijgen en mogelijkheden te ontdekken om nieuwe doelen te stellen. Het geeft je een nieuw perspectief op je huidige leven en waar je uiteindelijk naar toe wilt gaan.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment