Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Een passie voor Jazz

Volgende maand is het weer tijd voor het jaarlijkse North Sea Jazz festival in Rotterdam, niet al te ver van de plaats waar ik woon.

Het drie daagse festival is het grootste Jazz festival ter wereld met meer dan 16 podia en 1000+ artiesten. Ben je, net als ik, liefhebber van Jazz of aan Jazz gerelateerde muziek dan kun je hier natuurlijk niet omheen.

Dit jaar is het de 7de of 8e keer dat ik het festival bezoek en iedere keer verbaas ik mij er weer om hoeveel plezier Jazz muzikanten beleven aan het spelen op het festival. Jazz is meer dan een normale baan ze. Het hun passie! Als ze er niet voor betaald zouden krijgen, zouden ze nog steeds Jazz muziek maken. Deze passie is niet alleen plezierig om naar te luisteren en te bekijken maar is ook nog er besmettelijk ook. Na drie dagen North Sea Jazz ben ik weer helemaal opgeladen. Klaar om de allergrootste uitdaging aan te gaan.

Niet iedereen heeft het geluk om zijn of haar passie gevonden te hebben. De meeste mensen worstelen hier mee, of hebben er zelfs nog nooit over nagedacht wat hun passie is. Ze zitten in een baan die misschien goed betaald, maar waar ze niet echt opgewonden van raken. Denkend dat dit alles is wat het leven te bieden heeft en uitkijkend naar hun pensioen of om misschien ooit de hoofdprijs in de staatsloterij te winnen.

Het ontdekken van je passie is echter niet zo moeilijk als het lijkt. Iedereen heeft (verborgen) talenten en passies. Vinden van deze talenten en passies is het enige wat nodig is. De eerste stap is jezelf de volgende vragen te willen stellen en er over na te denken: Wat zijn mijn talenten? Wat is mijn passie? Wat geeft mij energie en wat maakt mij enthousiast? Daarna is het tijd voor de volgende vraag?

Welk werk zou ik doen als geld geen probleem was?

Mijn ervaring is dat door deze simpele vragen te stellen een wereld aan mogelijkheden open gaat. Geld (het gebrek aan) is meestal een excuus om een levenslange wens of passie niet te verwezenlijken. Het focussen op de wens, alsof geld geen probleem is, opent vele nieuwe wegen en mogelijkheden. Vaak nog heel gemakkelijk te verwezenlijken ook!

Mensen die hun passie gevonden hebben leven gelukkiger, gezonder, hebben meer voldoening en leven langer. Is dit niet wat wij allemaal willen?

Er zijn vele boeken geschreven over dit onderwerk. Als een goede introductie kan ik “Het waarom ben je hier cafe” van John Stelecky aanbevelen.

—–

Het 2009 North Sea Jazz festival vindt plaats op 11, 12 & 13 juli in Rotterdam. Verdere informatie is te vinden op de North Sea Jazz website.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment