Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Leef om te leven en leef de moeite waard

Een van mijn favoriete quotes is “Get Busy Living or Get Busy Dying” uit de Shawshank Redemption (een van mijn favoriete films).

Leef jij je leven, of leeft het leven jou? De meeste mensen hebben een routine ontwikkeld waar ze zichzelf geen tijd gunnen om zaken te overdenken, boeken te lezen, cursussen te volgen, voldoende tijd door te brengen met de mensen om wie ze geven, of gewoon om gelukkig zijn.

Ze gaan door het leven in hetzelfde patroon: Snel opstaan in de morgen, douchen, ontbijten, werk, snel naar huis en dan ’s avonds uitgeteld voor de TV hangen. Het is alsof ze hun leven in een droom of trance doorbrengen, niet volledig wakker. Voordat ze het weten is er weer een jaar voorbij. Ze worden geleefd en zijn geen regisseur over hun eigen leven.

Met wat kleine aanpassingen in je dagelijks schema kan deze cyclus gebroken worden. Als je dit doet is het leven geen sleur meer, maar de moeite waard en plezierig. Beneden zijn 5 tips die een groot verschil kunnen maken.

  1. Sta eens wat eerder op iedere morgen. Doe het wat rustiger aan, mediteer of probeer 10-15 minuten de komende dag te overdenken en te plannen. Een goede start is het halve werk!
  2. Neem het leven niet al te serieus. Probeer niet elke situatie te controleren en verzet je niet tegen verandering. Verandering is heel normaal. Niets blijft hetzelfde. Wist je dat zogenaamde “control freaks” de hoogste kans hebben op een burn-out of depressie?
  3. Verveel je jezelf ook zo in de file, op weg naar je werk? De meeste mensen hebben wel een Ipod of MP3 speler. Waarom dan deze niet gebruiken voor een audioboek? Er zijn duizenden boeken op audio formaat beschikbaar. Opeens is de rit naar het werk niet meer een vervelende bezigheid en vol stress, maar plezierig en leerzaam.
  4. Geniet van ieder moment. Probeer je omgeving in je op te nemen en kijk naar de kleinste details. Het zal je verbazen wat je ziet. Grote kans dat een kleine zingende vogeltje meer indruk maakt dan dat kantoorgebouw van 20 verdiepingen.
  5. Weet je nog wat er op TV was gisteren avond? Waarschijnlijk niet echt. Probeer eens wat minder TV te kijken en het zal je verbazen hoeveel vrije tijd je eigenlijk hebt. Tijd die je kunt gebruiken om door te brengen met je familie, vrienden, een boek te lezen, een favoriete hobby. Of misschien eindelijk die ene cursus een volgen die je altijd al had willen doen?

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment