Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling voor mensen
en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Actie: DISC profiel + gratis coachsessie

Competitie en jezelf meten met anderen

Hoe graag meet je jezelf met anderen?

Ik heb het hier niet over gezonde concurrentie zoals sport of het winnen van een business deal. Het gaat mij hier meer over hoe je in het algemeen naar anderen mensen kijkt.

Zie je andere mensen als een bedreiging en competitie? Of zoek je naar kansen om samen te werken?

Competitie

Helaas is competitie in onze huidige samenleving meer een regel dan een uitzonderen. Kijk b.v. eens naar de manier hoe mensen zich gedragen in het verkeer: Iedere andere bestuurder zien we als competitie die we moeten verslaan. B.v. bij het optrekken na een groen verkeerlicht of wanneer we moeten invoegen: we willen en moeten de ander(en) voorblijven. Zelfs in een normaal gesprek, in onze dagelijkse communicatie met andere, zoeken we naar manieren om het gesprek te “winnen”; meestal ten koste van de ander. Alleen geïnteresseerd in onze eigen visie en mening.

Andere mensen als een bedreiging zien kan erg veel stress veroorzaken en beloond zeker niet op de lange termijn. Wanneer we het argument of de strijd gewonnen hebben geeft dat genoegdoening op korte termijn; maar snel komt er weer een andere persoon waar we van moeten winnen, en nog een ander, en nog een, enz.

Veel succes! Nog 6 miljard mensen op deze planeet om te verslaan.

Patrick Schriel

Patrick Schriel is teamcoach, facilitator, communicatietrainer en DISC expert. Hij helpt zijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van persoonlijk leiderschap, samenwerken, het faciliteren van teamprocessen, effectieve communicatie, assertiviteit en zelfvertrouwen.

0 comments… add one

Leave a Comment