Coaching - Training - Teambuilding - DISC Expert

“De Life Coach, Teamcoach & Business Coach
voor mensen en organisaties die investeren in zichzelf!”


Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.
Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail.

Contact

Teambuilding met DISC

Teambuilding met DISC is een krachtige ervaringsgerichte teambuilding die de samenwerking een boost geeft met direct resultaat.

Met deze teambuilding vergroot je de kennis van je gedrag en dat van je collega’s.

Hierdoor worden communicatie- en gedragspatronen zichtbaar, worden conflicten vermeden en kom je tot een beter resultaat. Indien gewenst krijgt ieder teamlid na afloop zijn eigen Q4 Persoonlijke Stijl DISC profiel mee.

“Elk verbeterpunt onder de loep nemen, daar wordt je als team sterker van!”

Teambuilding met DISC

Teambuilding met DISC heeft een interactief karakter doormiddel van actieve en speelse werkvormen om met elkaar in gesprek te raken, én om het team een spiegel voor te houden. Resultaten zijn o.a.:

 • Meer zelfkennis en kennis over elkaar.
 • Inzicht in elkaars communicatie- en gedragsstijl, onbewuste drijfveren en elkaars sterke en zwakke punten.
 • Teamleden weten van elkaar hoe men met bepaalde situaties onder druk omgaat.
 • Ontdekken van gemeenschappelijke kwaliteiten en waarden.
 • Ontdekken wat wel en nog niet werkt in de samenwerking.
 • Meer begrip, vertrouwen en acceptatie.
 • Afspraken aanscherpen over hoe met elkaar om te gaan.
 • In actie komen m.b.t. te behalen resultaten.
 • Meer plezier en energie.

DISC

DISC beschrijft menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten: Dominant, InteractiefStabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.

Door gebruik te maken van DISC krijgen teamleden niet alleen inzicht in zichzelf, maar ook in andere teamleden. Wat is hun natuurlijke manier van doen? Hoe gaan ze om met bepaalde situaties onder druk? Wat is hun stijl van communiceren en wat zijn hun onbewuste drijfveren?

Het team in kaart

Door de verschillende DISC profielen aan elkaar te koppelen ontstaat een beeld van het complete team. Welke kwaliteiten en talenten bezit het team en welke missen er? En hoe communiceert het team onderling?

Voor wie?

Teambuilding met DISC is geschikt voor ieder team, groot of klein, dat elkaar beter wil leren kennen en de onderlinge samenwerking wil verbeteren.

Maatwerk

Iedere teambuilding is maatwerk. De inhoud wordt vooraf afgestemd op organisatiedoel, kennis en ervaring, beschikbare tijd, budget, leerstijl en ontwikkelwens van de deelnemer(s) c.q. opdrachtgever.

Teambuilding met DISC kan op een locatie naar keuze worden georganiseerd. Zowel binnen als buiten. De volgende opties zijn mogelijk:

 • Een korte teambuilding van een halve dag.
 • Een teambuilding van een dag voor meer verdieping.
 • Een intensieve teambuilding en training van 2 of meer dagen.
 • We kunnen gebruik maken van een korte DISC analyse in spelvorm of van ieder teamlid een Q4 Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel laten maken.

Naast de interactieve en speelse werkvormen is er ook ruimte voor een toelichting op de theorie, gevolgd door een vertaling naar de praktijk van het team.

Meer informatie over een teambuilding met DISC

Meer weten over een teambuilding met DISC? Bel: 06-10327366 of neem contact op per e-mail en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen van deelnemers


“De dag heb ik als positief ervaren. Elk verbeterpunt onder de loep nemen, daar wordt je als team sterker van! Één ding weet ik nu zeker: begin met een PLAN VAN AANPAK” – SBRCURnet, teambuilding op het strand van Kijkduin

“Wij hebben als team een hele leuke en leerzame dag gehad onder de bezielende en activerende leiding van Patrick en Patrick. We hebben ’s ochtends diverse activiteiten gedaan om even los te komen en elkaar beter te leren kennen. Vooral de opdracht met de ‘helium stick’ was hilarisch en goed voor de teamspirit. ’s Middags hebben we de persoonlijkheidsstijlen besproken, waarbij er veel ruimte was voor vragen en voorbeelden. Wat we vooral ook erg hebben gewaardeerd was het geven van feedback aan elkaar. We hebben met elkaar afgesproken om dat vaker te doen. Ook zullen we meer rekening met elkaars persoonlijkheidsstijlen gaan houden” – Gibbs, teambuilding in Rotterdam